Babos Tímea harmadszor a világ tetején! - Videó a győzelemről!

Gyors küzdelemben, simán verte ellenfelét a Babos-Mladenovic páros a döntőben.


Simán nyerte a világbajnokságot a Babos Tímea - Kristina Mladenovic páros! Ezzel megvédték címüket a WTA Finals-en.

A címvédő Babos Tímea és Kristina Mladenovic nyerte meg a 14 millió dollár (4,2 milliárd forint) összdíjazású sencseni tenisz WTA-világbajnokság páros versenyét, mivel a vasárnapi fináléban 6:1, 6:3-ra legyőzte a cseh Barbora Strycovát és a tajvani Hszie Szu-vejt.

Az ötödik vb-jén szereplő Babos és társa remekül kezdett, sok első adogatást ütött be, miközben háromszor is elvette az ellenfél szerváját, és 24 perc elteltével szettelőnybe került. A két duó egyetlen korábbi összecsapását - a wimbledoni elődöntőben - megnyerő rivális a folytatásban összeszedte magát, így kiegyenlítettebbé vált a meccs. Babosék ezzel együtt hozták a fontos pontokat, majd a 26 éves magyar könnyedén kiszerválta a meccset, amely 1 óra 4 percig tartott.

A mindent eldöntő utolsó pillanatok:


Forrás: Facebook.com/WTA


A sorozatban harmadik vb-címét begyűjtő soproni teniszező pályafutása 23. páros trófeája mellé partnerével együtt összesen egymillió dollárt (300 millió forint) kapott.

2017-ben a cseh Andrea Hlavackova oldalán diadalmaskodott, tavaly pedig egy magabiztos játékkal hódította el újfent a trófeát immár Kristina Mladenoviccsal.

A 26 éves Babos sorozata legutóbb a dél-afrikai/amerikai Liezel Hubernek sikerült 2007 és 2009 között.

A mérkőzés legmeghatóbb fotóit itt nézheti meg.

Kristina Mladenovicsról pedig itt talál gyönyörű fotókat.

 

Borítókép: Clive Brunskill/Getty Images

 

Videók