„Az irántuk érzett tiszteletem felülírja a róluk alkotott negatív véleményemet”-Djokovic Nadalról és Federerről.

A 24-szeres Grand Slam bajnok szerb nem ért egyet a spanyol riválisa azon állításával, miszerint frusztrálná, ha nem az övé lenne a legtöbb Grand Slam bajnoki cím, amikor visszavonulnak.


Rafael Nadal nemrég a Movistar+-nak adott interjút, és azt ecsetelte, hogy szerinte Djokovic az, aki leginkább megszállottja annak, hogy a legtöbb Grand Slam bajnoki címmel rendelkezzen és ezzel ő legyen egyedüliként a valaha volt legeredményesebb játékos.


"Számára nagyobb frusztráció lett volna, ha nem szerzi meg, és talán ezért is érte el, mert a maximumra vitte az ambícióit. Én is nagyon törekvő voltam, de egészséges ambícióval, ami lehetővé tette számomra, hogy más szemszögből lássam a dolgokat, hogy ne legyek frusztrált, valamint ne legyek a kelleténél dühösebb a pályán, amikor nem mennek jól a dolgok. Egyszerű okból nem vagyok frusztrált - a lehetőségeimhez mérten mindent megtettem, hogy a dolgok számomra kedvezően alakuljanak" – zárta gondolatait a spanyol.

Djokovic bár a Sportalnak adott válaszában egyértelműen fogalmazott, mégsem részletezte a gondolatait, csupán annyit mondott, hogy: "Nem értek egyet azzal, amit Rafa mondott rólam. De nem fogok rosszat mondani sem róla sem Rogerről. Az irántuk érzett tiszteletem felülírja a róluk alkotott negatív véleményemet. Ez megint csak amit Rafa gondol , és én természetesen nem értek vele egyet. Nekem is megvan a saját álláspontom, de nem fogom megosztani, mert nem akarom, hogy mélyebben belemerüljünk ebbe. Erre nincs szükség."

A szurkolók mindenesetre izgatottak lehetnek, hiszen már csak 95 nap van hátra a 2024-es esztendő első Grand Slam tornájáig az Australian Open kezdetéig, a jegyek pedig gyorsan fogynak. Az álom, hogy újra láthassuk Nadalt és Djokovicot egymás ellen játszani, valóra válhat akár már a Melbourne Park pályáin.

Borítókép: Julian Finney/Getty Images

Videók