Az ifjúsági világbajnok búcsúztatta Fucsovicsot

Jannik Sinner két szettben győzte le a magyart.


Fucsovics Márton az első fordulóban kiesett kedden a 389 ezer euró (138 millió forint) összdíjazású szófiai keménypályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 55. játékos kedden az őt 11 hellyel megelőző olasz Jannik Sinnerrel találkozott, pályafutása során másodszor. Első összecsapásukra a januári Australian Open második fordulójában került sor, akkor a 28 éves Fucsovics 6:4, 6:4, 6:3-ra verte 19 esztendős riválisát.

Sinner tavaly áprilisban a budapesti tornán vívta élete első ATP-főtáblás találkozóját, majd novemberben megnyerte Milánóban az U21-es világbajnokságot.

Második összecsapásukon az olasz tinédzser 2:0-lal kezdett, de Fucsovocs rögtön visszabrékelt, majd az ellenfél a meccs 14. bréklabdáját kihasználva 4:2-re elhúzott. A nyíregyházi teniszező innen nem tudott visszakapaszkodni, és 46 perc elteltével szetthátrányba került.


Előző összecsapásukon Fucsovics nyert.

Fotó: Cameron Spencer/Getty Images

A folytatásban Sinner sorozatban nyolc labdamenetet hozva ismét 2:0-ra meglépett, majd stabilan nyerte az adogatásait, mígnem a magyar éljátékos 2:4-nél elvette a szerváját. A fordítás azonban nem sikerült, mert egy újabb Sinner-brék már az 1 óra 36 perces mérkőzés végét jelentette.

Fucsovics Márton számára - a férfi mezőny túlnyomó részéhez hasonlóan - a bulgáriai viadal az utolsó idén, mivel utána már csak a vasárnap kezdődő, nyolcfős londoni ATP-vb van hátra a koronavírus-járvány miatt lerövidített versenynaptárból.

Eredmények, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Jannik Sinner (olasz)-Fucsovics Márton 6:2, 6:4
Simon (francia)-Martin (szlovák) 6:2, 6:2
Gasquet (francia)-Carballes Baena (spanyol) 6:3, 6:4

Borítókép:

Videók