Anyja lánya: Serena Williams gyermeke megcsillogtatta tenisztudását

A Grand Slam-győztes teniszcsillag tehetsége, nagyon úgy tűnik, hogy a családban maradt.


Serena Williams, aki éppen szeptember 26-án ünnepli 42. születésnapját, tavaly vonult vissza az élsporttól. A teniszlegenda egy hónapja adott életet második gyermekének, nemrég azonban nagyobbik lánya került a fókuszba, aki máris megcsillogtatta anyukájától örökölt tenisztudását.

A labdaszedő
A teniszező kislánya szombaton maga osztott meg egy fotót Instagram-oldalán, amin épp a kétkezes fonákot gyakorolja. A képhez csak ennyi kommentár került: „A papa a labdaszedőm.” Az aranyos képet persze a „papa”, azaz Alexis Ohanian sem hagyta komment nélkül. Egy emojival jelezte, hogy készen áll a feladatra.

Tenisz a korona idején
Williams korábban már mesélt arról, hogy lányával a koronavírus idején kezdtek el teniszezni. „Őszintén szólva azért vágtunk bele, mert ez egy társas szempontból biztonságos sport, és a COVID idején az volt bennünk: egy 3 éves gyerekkel vagyunk a házban, mit csináljunk?“ Amióta az anya és lánya elkezdtek edzeni, rengeteget időt töltöttek Olympia tenisztudásának csiszolásával. Azonban egy korábbi interjúban Williams elárulta, hogy kislánya „valójában nem annyira rajong a teniszezésért”. „Ez egy kicsit kiábrándító számomra, mert tényleg nagyon jó benne. Tehát megpróbáljuk kitalálni a módját, hogy rávegyük, hogy játsszon egy kicsit. Talán meghozná a kedvét a teniszhez, ha más gyerekekkel játszhatna együtt egy csoportos órán, azt hiszem, ezt fogom megpróbálni” – mondta a teniszező.

Teniszóra inkognitóban
Olympia egyébként 4 éves volt, amikor beíratták teniszezni, és az első órájáról Williams Instagram-sztorikban számolt be a rajongóknak. Elárulta azt is, hogy az edzőnek „fogalma sem volt arról”, hogy kinek a lányát kezdi el tanítgatni. „Én nem adok neki teniszleckéket, de beírattam néhányra. Nem vagyok rámenős anya, de tudom, hogyan szeretem a technikákat, és biztos akarok lenni abban, hogy jól tanítják meg őket Olympiának.” – mondta Williams.

A teljes cikkért kattints a linkre.

Borítókép: Hannah Peters/Getty Images

Videók