„Alcaraz olyan, mint Federer, Nadal és Djokovic összegyúrva!”

A korábbi világranglista-negyedik komoly dicséretet fogalmazott meg.


 Greg Rusedski nagy rajongója Carlos Alcaraznak, legutóbbi megszólalásában pedig nem félt őt a legnagyobbak közé emelni.

Sajnos be kell látnunk, hogy hamarosan végérvényesen is végetér a tenisz egyik legnagyobb korszaka, amikor olyan játékosok versengtek egymással, mint Roger Federer, Rafael Nadal vagy Novak Djokovic.

Ezek a teniszezők rekordot rekordra halmoztak, miközben egymást is próbálták legyűrni és felülteljesíteni, ez pedig a tenisztörténelem egyik legizgalmasabb időszakát eredményezte.

Federer azonban már visszavonult, Nadal teljesítményét is egyre inkább a sérülések befolyásolják, és Novak Djokovic is már 35 éves.

Úgy látszik viszont, hogy nem maradunk sztárok nélkül, ugyanis az utóbbi időben több olyan tehetséges fiatal is megjelent, akik átvehetik a stafétát a nagyöregektől. Az egyikőjük Carlos Alcaraz, akiről Rusedski is elismerően beszélt:

„Ő a legfejlettebb technikával rendelkező 19 éves játékos, akit valaha láttam. Szinte olyan, mint Federer, Nadal és Djokovic összegyúrva!”

„Mindenki aggódott, hogy mi lesz, ha a „három nagy” eltűnik. Nos, Carlitos megjelent!”

Nem csak a 2007-ben visszavonult brit ex-játékos dicsérte Alcarazt, korábban Andy Murray is nagy szavakkal illette.

„Hihetetlenül mozgatja az ellenfelét, nagyszerű sportoló! Nagyon változatos a játéka, remélem, meg tudja tartani ezt az egyediségét!”

Fotó: Clive Brunskill/Getty Images

 

Videók