Alcaraz megint megsérült, kezelni kell

Az újabb sérüléseivel a 20 éves spanyol játékos egyre messzebb kerül az év végi világelsőségtől.


Carlos Alcaraz visszalépett az ATP 500-as bázeli tornától, ezt a közösségi médiájában jelentette be, így az esélyei, hogy harcban lehessen az év végi világelsőségért Novak Djokoviccal szemben, egyre kisebbek.

A spanyol 5-2-es mérleggel zárta első „ázsiai hadjáratát”, amely a shanghai-i 1000-es torna nyolcaddöntőjében ért véget, miután egy szoros meccsen kikapott Grigor Dimitrov-tól. Ezzel a vereséggel Alcaraz 500 ponttal áll Djokovic mögött a világranglistán.

Alcaraz szerdán azonban bejelentette, hogy több kisebb sérüléssel is bajlódik, amelyeket kezelni kell, ezért nem tud pályára lépni Bázelben, de az év végi világbajnokságra szeretne minél jobb formában érkezni. A fontossága a dolognak pedig az, hogy a spanyol egy esetleges bázeli tornagyőzelemmel 500 pontot gyűjtött volna be, amivel felzárkózott volna a 24-szeres Grand Slam bajnok szerb mögé a világranglistán.

"Sajnos idén nem tudok játszani Bázelben! Problémám van a bal lábfejemmel, illetve a talpammal és izomfáradtság lépett fel a hátam alsó részén, amit kezelni kell, hogy a szezon hátralévő részében játszhassak. Remélem, hamarosan találkozunk!" írta Alcaraz az X-en (korábban Twitter).

 

Az év végi világbajnokságot Torinóban rendezik november 12 és 19 között, ahova Alcaraz mellett a világelső Djokovic valamint Medvedev és Sinner is kvalifikálta már magát.

Borítókép: Hugo Hu/Getty Images

Videók