Alaposan megváltozik a teniszezők 2021-es programja

Abu-Dzabiban kezdődik a WTA-szezon, Auckland és Sencsen kiesett a naptárból.


Január 5-én, Abu-Dzabiban kezdődik a női teniszezők 2021-es nemzetközi idénye, viszont a női tornákat szervező WTA idén nem rendezi meg az aucklandi és a sencseni viadalt sem.

A szervezők szombati tájékoztatása alapján a törlések a járványhelyzet okán meghozott egészségügyi és utazási korlátozások miatt váltak szükségessé.
Emlékeztettek: idén január 6-án rajtolt az aucklandi és a sencseni torna, amelyek csak 2022-ben térhetnek vissza a versenynaptárba.

A WTA megerősítette a férfi tornákat szervező ATP korábbi közlését, miszerint az Australian Open selejtezőknek ezúttal egészen rendhagyó módon Doha ad majd otthont január 10. és 13. között, a főtáblára jutott teniszezők pedig onnan utaznak majd egyből az ausztrál városba, ahol érkezésük után karanténba kerülnek.

A jövő év első tenisz Grand Slam-viadala a tervezettnél három héttel később, február 8-án rajtol, amit már az ausztráliai helyszínen két WTA 500-as torna előz majd meg a felkészülés jegyében, amelyek január 31-től párhuzamosan, egyidőben zajlanak Melbourne-ben.

Borítókép: Getty Images
 

Videók