A WTA megosztó, de történelmi megállapodást kötött a szaúd-arábiai PIF-fel

Néhány játékos tétova ellenkezése ellenére az alap már nagyon régóta törekszik a teniszbe való befektetésre.


Hónapok óta tartó találgatások után a WTA hivatalosan is aláírta a szerződést a szaúd-arábiai állami befektetési alappal (PIF).

Hónapokig tartó találgatások után az üzlet megköttetett. A WTA megállapodott a szaúd-arábiai állami befektetési alappal, a PIF a WTA ranglisták címszponzora lesz.

Néhány játékos tétova ellenkezése ellenére az alap már nagyon régóta törekszik a teniszbe való befektetésre. A dolgok lassan bontakoztak ki a háttérben, de miután az ATP elsőként kezdeményezte az együttműkődést, a WTA szorosan utána következett.

A bejelentést a WTA honlapján tették közzé, több kísérő nyilatkozattal együtt. A WTA Ventures vezetője az üzletet „örömteli” pillanatként írta le a hivatalos aláírást követően.

„Nagy örömmel üdvözöljük a PIF-et a WTA globális partnereként és a WTA ranglisták első hivatalos névadó partnereként. Alig várjuk, hogy együtt osztozhassunk tehetséges játékosaink útjában a szezon során, miközben tovább fejlesztjük a sportágat, több teniszrajongót teremtünk, és több fiatalt inspirálunk a teniszre" - Marina Storti, a WTA Ventrus vezérigazgatója.

A PIF Corporate Branding Division vezetője hozzátette, hogy ez a megállapodás lehetővé teszi a WTA számára, hogy tovább népszerűsítse a női teniszt és általában a női sportokat. Meglátjuk, mit jelent ez a gyakorlatban, és hogyan alakulnak majd a dolgok. Voltak olyan felvetések, hogy drámai változások jöhetnek a sportágban.

„A WTA-val való partnerségünk révén a PIF továbbra is katalizátora lesz a női sport növekedésének. Alig várjuk, hogy a WTA-val együttműködve növeljük a részvételt és inspiráljuk a tehetségek következő generációját. A PIF négy stratégiai szponzorációs pillére által alátámasztva ez a partnerség összhangban van a játék felemelésére és a sportág pozitív növekedésére irányuló törekvésünkkel világszerte" -Mohamed AlSayyad, a PIF vállalati márkáért felelős vezetője.

Borítókép: Getty Images

Videók