A világranglista harmadik teniszező pesszimista a folytatás kapcsán

"A teniszezők rengeteget utaznak" - állítja


Dominik Thiem világranglista-harmadik teniszező szerint hosszú időnek kell eltelnie a koronavírus-járványt követően a normál hétköznapok visszatéréséig.

"A teniszezők rengeteget utaznak, és a játékosok rengeteg országból érkeznek" - fogalmazott egy televíziós interjúban az idei Australian Openen döntős Thiem.
A 26 éves osztrák teniszező lichtenwörth-i otthonában igyekszik megőrizni erőnlétét, gyakorlatai között görkorcsolyázás és alkalmanként túrázás is szerepel. Thiem hozzáfűzte, a világjárvány miatti kényszerszünet mindenkinek egyformán nehéz.

"A legfontosabb most az, hogy az előírásokat mindenki tartsa be, hogy mielőbb túllegyünk ezen a problémán" - mondta, hozzátéve, másfél-két hónap alatt tudná visszanyerni százszázalékos formáját.



Dominic Thiem reméli, hogy Ausztriában hamarosan újra kinyitnak a teniszpályák.
fotó: Andy Cheung/Getty Images

Noha a versenyek július 13-ig szünetelnek, Thiem reméli, hogy Ausztriában hamarosan újra kinyitnak a teniszpályák.

"A tenisznek megvan az az előnye, hogy nincs szükséged fizikai érintkezésre, így talán kültéren hamarosan újra játszani lehet a fertőzés veszélye nélkül" - bizakodott.

A Grand Slam-tornák közül az Australian Open lezajlott januárban, a Roland Garrost szeptember végére halasztották, míg Wimbledont törölték a szervezők. Az év hagyományosan utolsó GS-viadala, a US Open pedig elvileg augusztus 31-én rajtol el.

Borítókép: Andy Cheung/Getty Images

Videók