"A tenisz által tudtam kibontakozni." - Sabatini

Az egykori játékos sokat köszönhet szeretett sportágának.


Elégedetten tekintett vissza pályafutására a szombaton 50 éves Gabriela Sabatini, az 1990-es amerikai nyílt teniszbajnokság győztese.

"A tenisz sokkal többet adott nekem, mint amennyit elvett. Lehetőségem nyílt utazni, megismerni a világot, és emberekkel találkozni" - mondta az argentin ex-játékos a La Nacion napilapnak. 

"Befelé forduló, félénk lány voltam, de a tenisz révén ki tudtam bontakozni" - tette hozzá.

A dél-amerikai csillag 1996-os visszavonulása óta főként parfümcégével foglalkozik, és Svájcban, Miamiban, valamint Buenos Airesben él. Ötvenedik születésnapját Miamiban ünnepli majd, mivel a koronavírus-járvány miatt nem térhetett haza elsődleges otthonába, a svájci Pfäffikonba.


Sabatini 11 évet töltött a pályán.


Fotó: Mike Powell/Allsport/Getty Images

"Amint az élet visszatér a rendes kerékvágásba, az első dolgom az lesz, hogy találkozom a szeretteimmel, és néhány barátommal beülünk valahova egy kávéra és fagyira" - mondta legközelebbi terveiről.

Az 1988-ban olimpiai ezüstérmes Sabatini az élteniszben eltöltött 11 év alatt 27 tornán diadalmaskodott, az 1990-es US Open-döntőben legnagyobb riválisát, Steffi Grafot győzte le, a WTA-világranglistán a harmadik helyen állt 1989 februárjában, és pályafutása során 8,8 millió dollárt keresett. Mind a négy Grand Slam-tornán eljutott legalább az elődöntőig, és 2006-ban beválasztották a sportág Hírességeinek csarnokába.

Borítókép: Clive Brunskill/Getty Images

Videók