A Roland Garros befejezése után osztják majd a kvótákat

Egy héttel meghosszabbították a tenisz kvalifikációs időszakát.


A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) a Roland Garros eltolása miatt egy héttel meghosszabbította a kvalifikációs időszakot a nyári tokiói olimpiára.

A szervezők múlt csütörtökön jelentették be, hogy a francia teniszbajnokság rajtjára az eredetileg tervezett május 23. helyett május 30-án kerül sor annak reményében, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett védelmi intézkedéseket addigra enyhíteni lehet, így nagyobb számú nézősereget engedhetnek majd be a viadalra. Az ITF friss döntése nyomán pedig a június 14-én - egy nappal a Roland Garros befejezése után - nyilvánosságra kerülő világranglisták alapján osztják majd a kvótákat a japán fővárosban július 23-án kezdődő ötkarikás játékokra.

Fucsovics Márton 40., míg Babos Tímea a 105. a legfrissebb egyéni rangsorban, amelynek első 56 helyezettje kvalifikál automatikusan az olimpiára. Babos viszont a páros világranglista harmadikjaként a top 10-ben, azaz ötkarikás kvótát érő helyen áll. Magyar partnerének a WTA-rangsor első 300-ából kell kikerülnie. Ha Babos és Fucsovics is kijut az olimpiára, a tervek szerint vegyes párosban is elindulnak Tokióban.

Borítókép: Dennis Grombkowski/Getty Images

Videók