Serena Williams is elődöntős a US Open női egyesének küzdelmeiben

Az amerikai klasszis a kínai Wang Qiangot 44 perc alatt intézte el, így az ukrán Elina Svitolinával találkozik a döntőbe jutásért.


A US Open 9. napján az esti program első felvonásában Serena Williams 44 perc alatt kivégezte kínai ellenfelét. Grand Slam-negyeddöntőben 6:1, 6:0-ra győzni nem igazán jó hírverés a női tenisznek, de erről az amerikai legenda tehet a legkevésbé. Wang Qiang játszmavesztés nélkül jutott el a legjobb nyolcig, de az Arthur Ashe stadionban alárendelt szerepet játszott. Serena Williams a 100. egyéni meccsét nyerte az amerikai nyílt teniszbajnokságon és, ha a szombati döntő után ő ünnepel, akkor megelőzi a 101 győzelemmel első Chris Evertet – bár abban a pillanatban valószínűleg nem ez érdekli majd leginkább. 
 
Nem ilyen negyeddöntőről vágyott Wang Qiang: mindössze egyetlen játékot nyert Serena Williams ellen.
Fotó: Chaz Niell/Getty Images
 
A kislánya 2. születésnapját vasárnap ünnepelte az amerikai legenda, aki az elődöntőben Elina Svitolinával találkozik. Az ukrán, Wimbledon után másodszor játszhat Grand Slam elődöntőt, ellenfelének ez lesz a 38. ilyen szintű mérkőzése. Serena Williams háromszor kapott ki a US Open döntőjében és az első két alkalommal a következő évben veretlen maradt Flushing Meadows-ban. Az idei a harmadik, mert tavaly elvesztette a finálét. A felső ágon csak top tízen kívüli játékosok maradtak versenyben, ráadásul egyikük sem játszott még soha Grand Slam-döntőt. Alakul tehát egy újabb tenisztörténeti esemény, de ettől még bármi megtörténhet.
 
Serena Williams esélyt sem adott Wang Qiangnak: 44 perc kellett az elődöntőbe jutáshoz.
Fotó: Mike Stobe/Getty Images
 

Videók