Piros Zsombor: pár percen múlt az Australian Open

A finálé döntő szettjében elkezdett görcsölni a keze Piros Zsombornak, aki szombaton megnyerte a juniorok versenyét a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon.


 

 
 
„Óriási bajban voltam a döntő szettben, mert elkezdett görcsölni a kezem és én azt hittem, hogy az a meccs végét jelentheti nekem. Alig volt már szerintem három-négy percem, amíg bírtam volna. Azért is örültem neki ennyire, mert egy hajszálon múlt az egész" - nyilatkozta a 17 éves teniszező az M4 Sportnak.
 
 
 
Nadal edzője is gratulált Piros Zsombornak " TENISZ › Friss hírek
 
 
Piros Zsombor hozzátette, a mostani Australian Openen mindent úgy csinált, mint a nagyok. 
 
„A pihenés az első a meccs után, és mindent a teniszért tettem most, de tényleg mindent. Meccs után nagyon kicsi idő maradt a haverokkal meg a barátokkal beszélgetni meg hülyéskedni kicsit. Nagyon jól ment a játék és közel egy óra altt be tudtam fejezni szinte az összes mérkőzésemet az elődöntőig. Energiatakarékosan tudtam játszani szerencsére, és azok az energiák, amiket ott pihentettem, ki tudtak jönni az elődöntőben és a döntőben is."
 
A döntőben az izraeli Isai Oliel ellen szetthátrányból jött vissza és megnyerte a mérkőzést. 
 
„Amikor ledőltem és becsuktam a szememet, az eddigi összes munkám beugrott, amit a teniszért tettem. Egy nagyon fontos dolog, ami elengedhetetlen, az az alázat, ami nagyon sok embernek nincs meg, és én úgy gondolom, hogy nekem megvan és nem szeretném ezt elveszíteni."
 

Videók