Bianca Andreescut királynőként ünneplik Kanada-szerte

A friss US Open-győztes teniszezőt olimpiai bajnokokhoz hasonló örömünnepben részesítik azóta, hogy legyőzte Serena Williamst a női egyes döntőjében.


Bianca Andreescut királynőként ünneplik Kanadában, miután szombaton megnyerte a női egyes döntőjét az amerikai nyílt teniszbajnokságon.
"Az új királynő" - áll a francia nyelvű Le Journal De Montréal című újság címlapján, amelyen a 19 éves játékos látható, amint megcsókolja a US Open trófeáját.
"QUEEN B!" - olvasható a Toronto Star címoldalán, szinte ugyanazzal a fényképpel.
"Bianca jókorát harapott a Nagy Almából" - utalt New York város becenevére a Times Colonist címlapja.
 
Andreescut új királynőként ünneplik Kanadában. Egy évvel ezelőtt még szinte senki sem tudta a nevét a tenisz berkein belül.
Fotó: Clive Brunskill/Getty Images
 
Az észak-amerikai országban az emberek többsége egy évvel ezelőtt még egyáltalán nem hallott a fiatal teniszezőről, szombat óta viszont úgy ünneplik, mint az első kanadai, aki Grand Slam-tornát nyert egyesben. Eugenie Bouchard 2014-ben, Milos Raonic 2016-ban volt döntős Wimbledonban, de a győzelem egyiküknek sem jött össze. Korábban még arra sem volt példa, hogy valaki az első főtáblás szereplését tornagyőzelemmel zárja a US Openen.
 
A Serena Williams elleni sikert követően Andreescu már az ötödik a világranglistán.
Fotó: Clive Brunskill/Getty Images
 
A román bevándorlók gyermekeként született Andreescu a tavalyi évet a világranglista 178. helyén zárta, az amerikai nyílt bajnokságot a 15. pozícióban kezdte, hétfőtől pedig ötödik lesz, miután a fináléban két szettben legyőzte Serena Williamst. Idén Indian Wellsben és Torontóban is tornát nyert, eddig 34-4-es győzelmi mutatóval büszkélkedhet a szezonban, március óta veretlen, a világranglistán a legjobb tíz között lévő ellenfeleit pedig mind a nyolcszor legyőzte. 
 

Videók