Labdarúgás

Távozik a Newcastle-ből Staveley és Ghodoussi

Kép forrása: Alex Dodd - CameraSport via Getty Images

A Newcastle United 2021-es őszi, a szaúdi PIF (szuverén befektetési alap) általi megvásárlásban főszerepet játszó, kisebbségi tulajdoni joggal rendelkező 2 személy távozik a klubtól.

Amanda Staveley és Mehrdad Ghodoussi, a Newcastle United kisebbségi tulajdonosai távoznak a klubtól – adta hírül minden valamirevaló angliai hírforrás. A szaúdi PIF részéről eszközölt, 305 millió fontos tranzakció során 10 százalékos tulajdoni rész került a Staveley-Ghoudoussi páros tulajdonába. Ebből lett 6 százalék, a Rueben-család érkezése következtében, majd jött a hír, hogy most ettől is megválnak.

Ennél talán fájóbb a szarkák-fanatikusainak, hogy a páros az első perctől kezdve szerepet vállalt a klub napi dolgainak rendezésében. Többek között nekik köszönhetően került a klubhoz Eddie Howe 2021 novemberében, illetve Guimaraes avagy Trippier is általuk került a klubhoz, hozzájárulva az első szezon során jegyzett bentmaradásoz. Aztán pedig a BL-indulás kivívásához, a BL-szerepléshez, és mindenhez, ami az elmúlt időszakban pozitív volt a fekete-fehérek háza táján.

Egyelőre nem tudni, a maguk után hagyott űrt miként, és legfőképpen kivel kívánja a szaúdi vezetés pótolni. De hogy nem lesz könnyű dolguk, az bizonyos. Éppen az imént említett okokból kifolyólag, hiszen a mindennapok lebonyolításának zökkenőmentessége került veszélybe.