Nemzetközi labdarúgás

Szoboszlai kéri az UEFA-t, hogy változtassanak a protokollon

Varga Barnabás nagyon ijesztően zuhant a földre, miután a skótok elleni Eb-meccsen ütközött Angus Gunn kapussal. A magyar labdarúgó-válogatott játékosai azonnal intettek az egészségügyi személyzetnek, hogy siessenek a pályára, viszont az UEFA protokollja szerint a hordággyal például nem futhatnak, így Szoboszlai Dominik kezébe vette a dolgokat és ő maga vitte oda azt, hogy csapattársa mielőbb segítséget kaphasson.

Varga Barnabásról azóta kiderült, hogy agyrázkódást szenvedett és több arccsontja is eltört, így műtét vár rá, az Eb-je véget ért, viszont rendben van és ez mindennél fontosabb. 

"Nem tudom, hogy működik a protokoll, de ha valaki azonnali egészségügyi segítségre szorul, szerintem nem fér bele, hogy az orvosok sétálnak. Nem az én döntésem, de valamin változtatni kell. Például a mentőággyal is kivártak, hogy a bíró megadja a jelet, hogy bejöhetnek-e a pályára. Ilyen esetekben, mint ami Barnával történt, a másodpercek rengeteget számíthatnak" – nyilatkozta a meccset követően a válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik, aki még abban is segédkezett az orvosi stábnak, és maga kezdte el betolni a pályára azt.

 

Marco Rossi csapata 1-0-ra nyert Skócia ellen Csoboth Kevin 100. percben esett góljával és így még van esélye továbbjutni az Európa-bajnokságon, viszont ahhoz még több mérkőzésnek is jól kell alakulnia.

(Borítókép: James Gill – Danehouse/Getty Images)