Nemzetközi labdarúgás

Szinte már könyörög a Barcelonának a La Liga gólpasszkirálya

A Villarreal az előző La Liga-szezonban a nyolcadik helyen végzett, ebben Alexander Sorloth mellett Alex Baenának is elévülhetetlen érdemei voltak, a 22 éves spanyol támadó középpályás 14 gólpasszt osztott ki, ami a legtöbb volt a Primera Divisíónban.

Baena korábban egyszer már nyilvánosan flörtölt a katalán együttessel, hiszen kijelentette, hogy imádna a Barcelonában futballozni, amennyiben a klub kifizetné a 60 milliós kivásárlási árát.

Szerdán a szintén katalán RAC1 rádiónak adott interjújában pedig azt mondta, hogy nagyon kedveli a gránátvörös-kékek játékát, és szerinte feküdne a csapat stílusa neki.

A 22 éves játékos beleillene a Barca kezdőjébe, hiszen középen és a bal szélen is bevethető, de egyelőre úgy tűnik, hogy Hansi Flickéknek más a kiszemeltjük, a sajtóhírek szerint Luis Diaz, Nico Williams és Dani Olmo közül kerül majd ki a választott.

Baena mindent megtesz, hogy összejöjjön a transzfer, a 14 gólpassza kiváló ajánlólevél, de majdnem 8.0-s xG-re (várható gól mutató) csak két találatot szerzett az előző kiírásban, ami elijesztheti a nagyobb csapatokat, így a Barcát is.

(Borítókép: tribuna.com)