Nemzetközi labdarúgás

Szerbia visszalép az Eb-től, ha az UEFA nem avatkozik közbe

Szerbia visszaléphet az Európa-bajnokság további küzdelmeitől, amennyiben az UEFA nem szankcionálja a horvát és albán csapatot a szerdai B csoportos mérkőzésen elhangzott rágalmazó rigmusok miatt.

A szerbek szerint mind a horvát, mind az albán válogatott fanatikusai az „Öld meg a szerbet” – rigmust skandálták a Hamburgban 2-2-re végződött mérkőzés 59. percében.

Jovan Surbatovic főtitkár hivatalos kérelmet nyújtott be Albánia és Horvátország ellen az UEFA-nál, amelyben büntetést kér a szövetségtől a két válogatottra, valamint figyelmeztette azt, hogy amennyiben nem történik szankció, akkor Szerbia kész visszalépni a kontinenstorna folytatásától.

Surbatovic az RTS-nek nyilatkozott.

„Először is szeretném megköszönni a szurkolóknak az angolok elleni mérkőzésen nyújtott támogatásukat és remélem, hogy a szlovénokat sikerül legyőznünk csütörtökön.” – kezdte.

„Botrány, hogy ilyesmi megtörténhet. Kértük az UEFA-t, hogy büntesse meg mindkét szövetséget.” – folytatta a főtitkár.

„Biztosak vagyunk abban, hogy szankcionálva lesz a tettük, mert az újságíró ügyében is azonnal reagáltak a kérelmünkre.” – utalt a koszovói albán riporter azonnali eltiltására.

„A büntetés kiosztásában nem szeretnénk részt venni, de amennyiben elmarad, megfontoljuk a folytatást. Mi szerbek nyitott szívű úriemberek vagyunk, kérem a többi nemzet szurkolói is maradjanak ilyenek.”– fejezte be.

Amennyiben Szerbia valóban visszalép a folytatástól, a dánok elleni fennmaradó csoportmeccsüket 3-0-s arányban játék nélkül az északiaknak ítélnék, a szerbek pedig egy vaskos büntetést is kapnának az UEFA-tól mellé.

(Borítókép: sportbible.com)