Nemzetközi labdarúgás

Szenzációs játékoscsere küszöbén áll a Juventus egy Premier League klubbal

A magasan jegyzett szélső, Samuel Iling-Junior közel áll ahhoz, hogy csatlakozzon az Aston Villához egy dupla játékos csereügylet keretében, amelynek eredményeként Douglas Luiz a Juventus játékosává válna.

 

Iling-Junior, aki 2020-ban a Chelsea-től igazolt a Juventushoz, számos vezető európai klub, köztük a PSG és a Bayern München érdeklődése nyomán, ifjúsági szinten lenyűgözte az olasz csapatot. 2022 decemberében felkerült az első csapatba, ahol rögtön gólpasszal debütált a Bajnokok Ligájában a Benfica ellen. A 20 éves játékos az elmúlt szezonban 27 alkalommal lépett pályára az Öreg hölgy színeiben, de úgy tűnik, hogy a torinói ideje a végéhez közeledik. Fabrizio Romano szerint Iling-Junior és csapattársa, Weston McKennie csereügylet keretében az Aston Villához igazol, Douglas Luiz pedig a Juventus felé veszi az irányt.

 

Romano úgy véli a Juve menedzsere, Thiago Motta zöld utat adott az átigazolásnak, jelenleg mindhárom játékos személyi feltételeiről tárgyalnak. Azt is javasolták, hogy a Villa 20 millió eurós [16,8 millió fontos] díjat kapjon az ügylet részeként.

 

Douglas Luiz oroszlánrészt vállalt abban, hogy a birminghamiek 1983 után először indulási jogot szereztek a legrangosabb európai kupasorozatban. A brazil középpályás a 2023-2024-es szezonban 53 meccsen tíz gólt szerzett. A múlt hónapban Unai Emery komoly dicsérettel illette a 26 éves játékost.

 

„Douglas Luiz sokat fejlődik. Középpályásként rendszeresen betör a tizenhatoson belülre és fontos gólokat szerez. Mindig kihívást jelent, hogy igényes legyek vele. A csapat iránti elkötelezettsége egyre növekszik, és tetszik, ahogyan teljesít, nemcsak a meccseken, hanem az edzéseken is.” – vélekedett róla az Aston Villa vezetőedzője.

 

McKennie eközben nehézségekkel küzdött a Leeds Unitednél töltött hat hónapos kölcsönadás alatt, de ez nem tántorítja el a Villa rajongóit. Az amerikai válogatott játékos 38 alkalommal lépett pályára a Juventusban az elmúlt szezonban, és az egyik legkiegyensúlyozottabb játékosként hét gólpasszt jegyzett.

 

(Fotó: Sportbible.com)