Küzdősportok

SugarHill Stewardnak nincs problémája Fury Ngannou elleni összecsapásával

SugarHill Steward valóban edzi a WBC nehézsúlyú világbajnok Tyson Furyt a Francis Ngannou ellen tervezett crossover bokszmeccsére. Ngannou, a korábbi UFC nehézsúlyú bajnok, a közelgő mérkőzésen debütál profiként. Az összecsapásukra október 28-án kerül sor Szaúd-Arábiában.

A viadal kapcsán hegyekben állnak a kritikák Ngannou bokszringben való tapasztalatlansága miatt. Fury tavaly december óta inaktív, amikor is a trilógia mérkőzésükön megverte Derek Chisorát.

Több sikertelen, más mérkőzésekről szóló tárgyalás után Steward örül annak, hogy Fury végre bokszolni fog.

„Számomra csak az a fontos, hogy Tyson bokszol, tudod, a bokszvilágban a dolgok nem úgy történnek, ahogy mi szeretnénk… A nehézsúlyban mindenki más bokszol, szóval ha Tyson is megtalálta az ellenfelét, én annak csak örülök. Ez sokkal többről szól annál, hogy két bokszoló megállapodik, hogy harcolnak. Mindkét félnek van csapata, meg kell egyezniük, tárgyalni kell, és meg kell valósítania a dolgokat ahhoz, hogy ez lehetséges legyen. Amikor Fury felhív engem és tartanak egy hivatalos sajtótájékoztatót, akkor minden le van zárva és készen állunk” – mondta Steward a TNT Sportsnak.

Fury több más ellenféllel is próbálkozott már mérkőzést összehozni. Oleksandr Usykkal nem sikerült megegyeznie egy vitathatatlan mérkőzésről – amikor a két fél nem tudott megegyezni a visszavágó pénzügyi feltételeiről. A brit rivális Anthony Joshua kihagyta a Fury elleni összecsapást, hogy a jövő hónapra tervezett Dillian Whyte elleni visszavágóra készüljön. Fury Zhilei Zhanggal folytatott megbeszélései pedig rövidre zárultak, amikor Joe Joyce élt a szerződésben foglalt azonnali visszavágó opciójával.

További érdekes küzdősportos hírekért kattints a képre.

""

Borítókép: Quinn Rooney/Getty Images