Nemzetközi labdarúgás

Spanyolország hibátlan mérleggel nyerte a B-csoportot

Az egypontos Albánia győzelmi kényszerben lépett pályára a forduló előtt már biztosan csoportelső Spanyolország ellen az Európa-bajnokság B jelű négyesének utolsó fordulójában.

Spanyol helyzettel indult az összecsapás. A 10. percben Navas viharzott el a jobb oldalon, majd tálalt középre, Merino fejesét szép mozdulattal hárította Strakosha.

Három perccel később már az albán kapus is tehetetlennek bizonyult: Olmo átadását követően Ferran Torres a tizenhatoson belülről a kapufa érintésével bevette a hosszú alsó sarkot. (0-1)

Az első negyedórát követően mezőnyjáték alakult ki, kevés helyzettel. A következő említésre méltó lehetőségre egészen a 38. percig kellett várni. Ekkor Grimaldo a bal oldalról csavarintotta be a labdát, amit Torres hét méterről fölé bólintott.

Egy percre rá Oyarzabal ívelt középre, Merino estében nem találta el a kaput.

A kimaradt spanyol helyzetek kis híján megbosszulták magukat. Hat perccel a szünet előtt Asslani jobblábas kísérletét parádés vetődéssel szedte ki Raya a bal sarokból, így 1-0-ás spanyol vezetéssel fordulhattak a csapatok.

A második felvonás Joselu látványos, ámbár pontatlan ollózásával indult. A spanyolok domináltak, az albánok elsősorban a kontrákban és a pontrúgásokbban bíztak.

A 63. percben Asslani középre löbbölt szabadrúgása után Broja túzte kapura a labdát közvetlen közelről, Raya szenzációsan védett.

 A 77. percben a csereként beálló Morata eldönthette volna a meccset, öt méterről azonban a léc bölé bólintotta Grimaldo beadását. A spanyolok végül 1-0-ra megnyerték a mérkőzést, így 9 ponttal, hibátlan mérleggel a B-csoport élén végeztek.

EURO 2024
B-csoport, 3. forduló
Albánia–Spanyolország 0-1 (0-1)

Düsseldorf, Merkur Spiel-Arena. Vezette: Glenn Nyberg – svéd.
Gólszerző: F. Torres (13.)

(Fotó: Getty images)