Nemzetközi labdarúgás

Spalletti kritikusan értékelt a címvédő győzelme után!

Ahogy az már oldalunkon a lefújást követően azonnal szerepelt, a rémálomszerű kezdés után szinte azonnal fordított, és végül győzni is tudott a címvédő olasz válogatott az Albánia elleni Eb-nyitánya alkalmával. Ugyanakkor talán nem meglepő, hogy az olaszok szakvezetője, Luciano Spalletti kritikusan értékelt a találkozó lefújását követően.

„Láttunk néhány remek dolgot a csapatomtól, de ezek eredményt is kell, hogy hozzanak, máskülönben semmit nem érnek. Többször építettünk fel olyan akciót, amit csak le kellett volna zárnunk, de nem tettük meg. Már csak a kulcspasszt kellett volna meghúzni, ehelyett inkább hátrafele passzoltuk a labdát. Különösen akkor voltunk passzívak előrefele, amikor Albánia a hajrában már kinyílt, és megvoltak a szabad területeink, ám kontrák helyett hátul ragadtunk.”

A torna előtt izomsérülés miatt pihenő Nicolo Barrella, és az ő fontosságának emlegetése ugyanakkor alaposan felpaprikázta a kapitányt.

„Egy nemzeti csapat teljesítménye nem függhet egyetlen játékostól, mert 26 fős keretekkel érkezett mindenki erre a tornára! Nem szeretem ezt a megközelítést, ami szerint a csapat egy embertől függ.

A csoport következő megmérettetése majd csütörtökön vár az Azzurrira, amikor a nyitómeccsen 3-0-s győzelmet arató Spanyolországgal találkozik a Spalletti-csapat.
 

(Fotó: Etsuo Hara/Getty Images)