Nemzetközi labdarúgás

Southgate: Nincs Kalvin Philipsünk, ezért kísérletezünk

Mint ismert, Anglia döcögős játékkal csupán 1-1-es döntetlent ért el Dánia ellen a C csoport második fordulójában. A szigetországiaknak különösen a második félidőben okozott gondot, hogy domináljanak. Southgate cseréi is beszédesek voltak: a fordulást követően lecserélte a komplett támadóhármasát, Harry Kane-t, Bukayo Sakát és Phil Fodent. Az 53. percben pedig lekapta a középpályáról Trent Alexander-Arnoldot. A Liverpool sztárja az eddigi két Eb-meccsen Declan Rice mellett kezdett védekező középpályásként, de Southgate úgy döntött, hogy inkább Conor Gallaghert veti be a második félidőben Frankfurtban.

Southgate a meccs utáni interjújában utalt arra, hogy ez a pozíció problémát jelent a háromoroszlánosok számára, de a rajongók finoman szólva sem voltak lenyűgözve, attól, kit hiányol a szövetségi kapitány.

"Ez egy kísérlet, és tudjuk, hogy nincs egyértelmű helyettesítője Kalvin Phillipsnek. Kipróbálunk néhány különböző dolgot, és jelenleg nem úgy halad a folyamat, ahogy szeretnénk, ez biztos." – fogalmazott Southgate.

 

Southgate “We don’t have another player like Kalvin Phillips”

WHARTON IS LITERALLY THERE AND WAY BETTER!!! #EURo2024 #england pic.twitter.com/NdZWDgatlr

— Jordan (@JcSpitfire) June 20, 2024

 

Phillips az Eb előtt még a bő keretbe sem került be, mivel nem tudott megfelelő formába lendülni a West Hamben. A középpályás kevés lehetőséghez jutott a Premier League-ben, amióta 42,5 millió fontért csatlakozott a Manchester Cityhez. Ebben közrejátszottak a sérülések, valamint az, hogy Pep Guardiola inkább más középpályásokat preferál.

Southgate helyette Alexander-Arnoldot, Gallaghert, Kobbie Mainoo-t és Adam Whartont választotta Rice mellé középpályásnak – ami azt jelenti, hogy a szurkolók számára kissé zavaros ez a magyarázat.

Az egyik ezt írta: "Adam Wharton és Kobbie Mainoo minek ültek a padon?"

Egy másik azt mondta: "Úgy teszek, mintha nem láttam volna."

A harmadik hozzátette: "Ez ugyanaz a Kalvin Phillips, aki az elmúlt három szezon nagy részét a padon töltötte?"

A negyedik elgondolkodott: "Üdvözöljük a csapatban, Adam Wharton – itt a bizalmi szavazatod."

Az ötödik azt mondta: "Kobbie Mainoo golfozik."

Anglia két fordulót követően négy ponttal vezeti a C csoportot. Southgate együttese a csoportkör zárófordulójában Szlovéniával méri össze tudását.

(Fotó: Sportbible.com)