Magyar foci

Soha nem erősített még ennyire a Ferencváros

 

""

A téli érkezők (a szerződtetett és kölcsönben érkezett játékosok tartoznak ide) eddigi összértéke majdnem eléri a három és fél millió eurót (3,45 millió). A Transfermarkt adatai szerint ezen időszakban még soha nem érkezett ekkora erősítés a zöld-fehér gárdához.
 

Válogatottat igazoltunk!

 
A télen a Fradihoz csatlakozott játékos összértéke utoljára a 2009/2011-es szezonban volt 2 millió euró felett. Ebben az időszakban csatlakozott többek között a gárdához André Schembri vagy éppen Anthony Elding.
 
A 2010/2011-es szezonban szinte nem is volt lényeges erősítés télen a zöld-fehéreknél, míg az azt követő szezonban 1,25 millió összértékkel bíró játékosok érkeztek a csapathoz. A következő szezonokban ez az érték beállt egy nagyjából 1,8 millió euró körüli számra. 
 
Az előző szezonban a Fradi már 18 ponttal vezette a bajnokságot a téli szünetben, így nem meglepő, hogy hatalmas értékkel bíró játékos nem érkezett a csapathoz.   
 
Talán ennek a majd 3 és fél millió eurónak akkor látjuk az igazi értékét, ha megvizsgáljuk, hogy idén, illetve az elmúlt szezonokban, hogyan erősített a többi NB I-es gárda.
 

Moutari aláírt!

 
Idén egyelőre Debrecenbe érkeztek a „legértékesebb” játékosok (ugye az FTC szerzeményei után), hiszen 3,25 millió euróra taksálják az új játékosok értékét (amit igencsak megnyom a 2,2 millió eurót érő új igazolásuk). Őket a Mezőkövesd 1,6 millió euróval, illetve az MTK a maga 1,55 millió eurójával követi. 
 
Az elmúlt szezonokban sem volt ritkaság, hogy egy gárda – legalábbis becsült érték alapján – megerősíti csapatát a szezon ezen periódusában. A tavaly téli átigazolási időszakban a Puskás Akadémia új játékosai 2,85 millió euróra voltak becsülve. A 2014/2015-ös szezonban már volt csapat, amely túlszárnyalta a Fradi idei erősítéseit, hiszen ekkor a Honvéd új játékosai 3,48 millió euró összértékkel rendelkeztek.
 
A Transfermarkt adatai szerint az elmúlt tíz évben három különböző csapat téli szerzeményei bírtak a legnagyobb becsült értékekkel. A már említett 2014/2015-ös Honvéd 3,48 millióra taksált játékosokkal erősödött, őket a 2009/2010-es DVTK követi, akiknek új játékosait összesen 3,75 millióra becsüli a portál. 
 
A prímet egyértelműen a 2012/2013-as szezonban szereplő Videoton viszi. A fehérvári gárda ebben a téli átigazolási szezonban 5,15 millió értékre becsült játékosokkal erősödött.