Nemzetközi labdarúgás

"Skóciát meglopták!" – vélik az elkeseredett szurkolók

Skócia a magyar válogatotthoz hasonlóan győzelmi kényszerben lépett pályára vasárnap este Stuttgartban.

Steve Clarke együttese 0.00-ás xG-vel (várható gól mutató) hozta le az első félidőt, és a második félidőben is inkább a mieinknek voltak nagyobb helyzetei. A skótok hiába birtokolták a labdát, a magyar válogatott dolgozta ki a helyzeteket.

Varga Barnabás ijesztő sérülése után őrült rohanás kezdődött, ekkor történt, hogy a 79. percben a csereként pályára lépő Stuart Armstrong ütközött Willi Orbánnal a tizenhatosunkon belül, az argentin játékvezető viszont elhessegette a reklamáló skótokat, s továbbot intett.

Elsőre valóban veszélyes szituációnak tűnt, a válogatott szövetségi kapitánya és a skótok szurkolói sem értették, miért nem ítéltek tizenegyest.

"100%-os tizenegyes volt. Valaki magyarázza meg nekem, miért nem rúghattunk büntetőt, mert úgy érzem, valami nem stimmel." – kezdte Clarke.

"Remélem Varga Barnabás jobban van, nagyon csúnyának tűnt a szituáció. Egygólos mérkőzés volt, amit nem mi szereztünk. A stáb, az ország, a szurkolók és a játékosok is ugyanúgy csalódottak." – mondta a skótok kapitánya.

— BBC Sport Scotland (@BBCSportScot) June 23, 2024

A Tartan Army tagjai ugyanúgy megdöbbenten reagáltak a játékvezetői döntésre:

„A skótokat meglopták, ez mégis, hogy nem volt büntető?” – írta az egyik szurkoló.

„Skócia az Eb legegyértelműbb tizenegyesét nem kapta meg.” – posztolta egy másik felhasználó.

Egy harmadik szerint egyenesen nevetséges ítélet született.

(A visszajátszáson egyébként jól látszott, hogy Armstrong ugyanúgy fogja Orbánt, majd ránt egyet a magyar védő mezén.)

Magyarország a 101. percben végig vitt egy kontrát, aminek végén a percekkel azelőtt kapufát lövő Csoboth Kevin ezúttal pontosabban célzott.

Skócia utolsó helyen zárt az A csoportban, Magyarország pedig szurkolhat, hogy a többi négyesben kedvezően alakuljanak számára a harmadik fordulós mérkőzések.

(Borítókép: Tóth Zsombor – Sport365)