Forma-1 / Motorsport

Sergio Perez: nem engedhetek meg több hibát magamnak

Mindössze egy héttel katasztrofális monacói hétvégéjét követően ismét bizonyítania kell Sergio Pereznek, hogy készen áll a világbajnoki cím elhódítására. A lőtávolon kívül került csapattárs immáron 39 pontos előnyben van hozzá képest, így talán nem túlzás arról beszélni, hogy a dél-amerikainak tökéletes hétvégékre van szüksége ahhoz, hogy életben tartsa reményeit.

„Mi történt Moncaóban? Nem voltam ott” – viccelődött a pontjait el, de humorérzékét nem vesztő pilóta a riportereknek Barcelonában, majd komolyra fordította a szót.

Azzal kapcsolatban, hogy nagyobb nyomás nehezedik-e a vállára a történet miatt.

„Nem, nem igazán. Ki akarom maximalizálni a hétvégéimet, minden erről szól, a lehető legtöbb pontot akarom gyűjteni, aztán meglátjuk, nem gondolok túl sokat a világbajnokságra.”

„Még bármi megtörténet. Sok futam van előttünk, ahol nagyon gyorsan változtathatok a dolgok jelenlegi állásán. A sebesség megvan, ez a legfontosabb, ebből kell kiindulnunk.”

Max Verstappenben és Lewis Hamiltonban az egyik közös tulajdonság napjainkra, hogy ha le akarja valaki őket győzni a végelszámolásban, nagyon kevés hiba fér bele. Perez, aki ha nem is a lehetetlenre, de Verstappen ellen pokoli nehéz feladatra vállalkozott tudja, több malőrre nincs lehetőség.

„Egy jó időmérő és egy jó verseny amire szükségünk van anélkül, hogy hibákat követnénk el. Amikor rossz napunk van, a lehető legtöbb pontot kell gyűjtenünk, ez lesz a kulcs. Nem engedhetek meg több megcsúszást magamnak a világbajnokságban.”

A spanyol nagydíj szombati időmérő edzése 16, a vasárnapi versenye 15 órakor kezdődik majd, az M4 Sporton lehet nézni élőben.

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365