Forma-1 / Motorsport

Sainz még mindig bizonytalan a jövőjét illetően

Carlos Sainz megerősítette, hogy a Forma-1-es jövőjével kapcsolatos döntést "hamarosan meghozzák", de kitart amellett, hogy még nem döntött.

A 29 éves versenyző már egy ideje tudja, hogy a szezon végén távozik a Ferraritól, miután februárban bejelentették Lewis Hamilton érkezését a spanyol helyére.

Azonban nem kapkodja el a következő otthona megtalálásának folyamatát – még ha lehetőségei részben emiatt szűkültek is.

Sokáig az Audi elsőszámú opciójának vélték Sainzot, de mellette a Red Bull és a Mercedes is lehetőségként tekintett rá.

Az elmúlt hetekben a Williams került ki a legnagyobb esélyesnek a Ferrari versenyzőjének aláírásáért, és a 2025-ös legvalószínűbb úti cél valószínű a brit csapat lesz számára – egyesek szerint már megkötötték a megállapodást. Sainz azonban tagadja, hogy ez lenne a helyzet, de elismeri, hogy hamarosan már megakarja hozni a döntést.

"A legújabb az, hogy hamarosan döntés születik" – mondta a háromszoros futamgyőztes a médiának, köztük a RacingNews365-nek.

"Nem akarok tovább várni. Azt hiszem, ez most egy olyan pontra ért, ahol nyilvánvalóan ez a dolog már elveszi a figyelmemet már egy jó néhány hete és hónapja, és úgy gondolom, hogy itt az ideje, hogy döntést hozzak – így remélhetőleg hamarosan lesz miről beszélnünk" – zárta Sainz.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365