Küzdősportok

Ryan Garcia kitálalt mindenről: „Már hónapokkal ezelőtt előre felvettünk mindent”

Ryan Garcia vagy egy totális őrült, vagy egy abszolút zseni. Akárhogy is, milliókkal több van a bankszámláján emiatt.

Miután az elmúlt hónapokat azzal töltötte, hogy a rajongók, a szakírók és legfőképpen az ellenfelei azt hitték, hogy teljes és totális mentális összeomláson esett át, Garcia elárulta, hogy igazából mindenkit átvertek a Devin Haney elleni, New York-i karrierje legjobb teljesítményét megelőzően.

Garcia hónapokig úgy tűnt, hogy a szakadék szélén áll, és egyenesen nyugtalanító kijelentéseket tett, miközben a WBC kisváltósúlyú bajnoka elleni címmérkőzésre készült. Még a Nevadai Állami Atlétikai Bizottság is közbelépett, és elrendelte a 25-1-es bunyós mentális egészségügyi vizsgálatát, mielőtt a brooklyni Barclays Centerben megjelenhetett volna. Mostanra mindannyian tudjuk, hogy Garcia nemcsak megjelent, de háromszor padlóztatta is Devin Haney-t, aki így egy elképesztő többségi döntéssel győzött. Sajnos Garcia három fonttal túllépte a 140 fontos határt a mérlegeléskor, így nem volt jogosult a WBC cím megnyerésére. Úgy tűnik azonban, hogy "King Ryan" számára soha nem volt a bajnoki öv megszerzése, a győzelem volt az egyetlen cél, bármi áron.

A Patrick Bet-Daviddel közös PBD Podcastban nemrégiben tartott szereplése során Ryan Garcia azt állította, hogy az elmúlt hetekben tanúsított kiszámíthatatlan viselkedése nem volt más, mint kitaláció – egy olyan narratíva, amelyet látszólag az ellenfelek és a sportfogadók félrevezetésére terveztek.

„Már hónapokkal ezelőtt felvettünk mindent. Mit mondtam, mi fog történni? Azt mondtam: ‘Azon vagyok, hogy mindenki azt higgye, megőrülök. Ezt fogom csinálni. Figyeljetek, úgy fogják hívni, hogy a nagy menekülés. Mindent dokumentáltam. Már hetekkel és hónapokkal korábban megterveztem. Őszintén szólva, nem tudom, mi vitt rá az ötletre. Egy nap csak úgy döntöttem, hogy mindent beleadok, és elkötelezem magam a tervem mellett. És senki kedvéért nem engedtem. Olyan voltam, mintha csak időnként viselkedtem volna. Mint egy őrült. Ráncigáltam az orrom. De az igaz volt, hogy időnként ittam egy kicsit az edzőtábor alatt, mert szeretek inni.”

A teljes cikkért kattints a képre.

""

Photos: Golden Boy / Cris Esqueda