Forma-1 / Motorsport

Russell: A versenybírák sokszor mintha egymást hibáztatnák!

Széles körben elterjedt a hír, hogy Sebastian Vettel kiviharzott az Osztrák Nagydíjon a pilótáknak szóló eligazításról, mivel úgy érezte, hogy mindenki össze-vissza beszélt.

Az idei szezonban Michael Masi helyére két új versenyigazgatót jelöltek ki Niels Wittich és Eduardo Freitas személyében, a pilóták azonban nincsenek elragadtatva az eddig végzett munkájuktól.

A szezon elején Fernando Alonso egyenesen inkompetensnek nevezte őket, szerinte nincs meg a kellő tudásuk ahhoz, hogy ebben a szerepkörben eredményesek legyenek.

A híradások szerint az Osztrák Nagydíj eligazítása során az első 20 perc egy merő vita volt, ahol a vezetési normák voltak terítéken. Vettel itt döntött úgy, hogy csalódottságában kihagyja a megbeszélés további részét.

George Russell szerint a probléma forrása ott rejlik, hogy mivel ketten vannak és felváltva dirigálnak a versenyeken, nincs meg az a következetesség, amire szükségük lenne.

„Megérkezünk egy versenyre, és nincs ott, aki a múlt héten a versenyt felügyelte. Hiába kérdezünk, nem tudnak választ adni és sokszor olyan érzésünk van, mintha picit egymást is hibáztatnák.”

Perez is úgy érzi, segítené a helyzetet, ha csak egy versenyigazgató intézkedne, mivel így könnyebb lenne a kommunikáció a pilótákkal.

„Jó lenne, ha valahogy fel lehetne oldani ezt a konfliktust. Nem működik, hogy minden versenyen másé a felelősség.”

„Természetesen időt kell hagyni nekik, én is megpróbálok együtt dolgozni velük, hogy kevesebb legyen a nézeteltérés.” 

Fotó: Tóth Zsombor / Sport365