Továbbra is Alessandro Chiappini irányítja a női röplabda-válogatottat

Továbbra is az olasz Alessandro Chiappini irányítja a magyar női röplabda-válogatottat.


A magyar szövetség szerdai bejelentése szerint az 55 éves szakemberrel kettő plusz egyéves szerződést kötöttek, azaz ha a magyar válogatott sikerrel veszi a 2026-os Európa-bajnokság selejtezőjét, akkor a kontinenstornán is ő vezetheti a nemzeti csapatot.

"Amikor tavaly nyáron befejeztük a válogatott programot, már akkor beszéltünk arról, hogy szeretnénk folytatni a megkezdett közös munkát, így csak a pontos részletek kidolgozására volt szükség" - mondta az MTI megkeresésére Chiappini. Az olasz szakember kiemelte, a keret - amelyet ugyancsak szerdán hozott nyilvánosságra a magyar szövetség - sérülések, illetve személyes okok miatt még tovább fiatalodik, ő azonban klubszinten is szeret fiatalokkal dolgozni, így egyáltalán nem retten meg a feladattól.

"Sok olyan pozíció van, amit újra kell építenünk a válogatottban, így most a jövőt kell megalapoznunk. Hiszek ebben a projektben, szeretek a jövőbe energiát fektetni, ezért is vállaltam a folytatást. Tavaly már alkalmazkodtunk egymáshoz, és hasonlóan gondolkodunk a magyar szövetséggel" - fogalmazott Chiappini, akinek a szakmai stábja is megegyezik a tavalyival. Ennek kapcsán kiemelte, a játékosok és saját maga miatt is fontos volt, hogy ugyanazokkal a kollégákkal dolgozzon együtt, akikkel már megvan a kialakult kapcsolata, munkamorálja és összhangja.

 


"Az ajtóm ugyanakkor természetesen nyitva áll a magyar edzőkollégák előtt is, akik tanulni, vagy csak konzultálni szeretnének. Mindenkit szívesen látunk az edzéseken, vagy azokon kívül is"
- jelentette ki a szakember A klubszinten a lengyel LKS Commercecon Lódz együttesénél dolgozó Chiappini tavaly március óta irányítja a fiatalításon átesett női válogatottat, amely győzelem nélkül zárta a tavalyi Eb-t. Az elmúlt öt Európa-bajnokságon szerepelt együttes májusban és júniusban az Európa-ligában játszik, majd idén és jövő augusztusban az Eb-kvalifikáció B csoportjában a dánokkal és a belgákkal találkozik. A hét csoportból az elsők mellett a legjobb öt második jut ki a tornára.

(Borítókép: hunvolley.hu)

Videók