Hatalmas pofont kapott a Bwin

Lapértesülések szerint a portugál bíróság határozata alapján a Bwin.Party Digital Entertainment nem támogathat sportklubokat az országban, ugyanis az online szerencsejátékokat, és a velük kapcsolatos tevékenységet illegálisnak minősítették.


A Portugál Professzionális Labdarúgó Liga közleményben rendelte el a Bwin reklámjainak eltávolítását, ugyanakkor több lap arról is beszámolt, hogy a liga nagy valószínűséggel fellebbezni fog a bíróság döntése ellen, hiszen a Bwin az ottani futballszövetség egyik kiemelt támogatója.

A Bwin 2010-ben hároméves, 4 millió eurós szerződést kötött a Portugál Labdarúgó Szövetséggel, hogy a Portugál Ligakupa névadó szponzora lehessen. Az elnevezés mellé a Bwin azt kapta, hogy minden egyes csapat, aki részt vesz a sorozatban, olyan mezben lép pályára a Ligakupa küzdelmei során, amelyen szerepel a Bwin logója, emellett pedig kiemelt reklámfelületeket kap a futballpályákon.

A bírósági ügy - amely a Bwint is érinti - egyébként 2005-ben robbant ki, amikor a Portugál Kaszinószövetség (Portuguese Casino Association) az ország lottójátékainak működtetőjével, a Santa Casa karöltve feljelentette a Bwint. Az internetes fogadóiroda/szerencsejáték- és pókerszolgáltató elleni vád az volt, hogy előnyt élvez vetélytársaival szemben, mert nem fizet adót, és mert nem felelt meg a portugál szerencsejáték-törvényeknek.

A Bwin még a héten reagált, azt mondta, hogy felfüggeszt minden szponzorációs és reklámtevékenységet, de azt is kijelentette, hogy a portugál bíróság határozata szembemegy az Európai Uniós jogszabályokkal.

A Bwin egyébként a spanyol Real Madrid főszponzora is.

Videók