Bizonyítani akar az újonc válogatott

Ha veszítünk azt emelt fővel szeretnénk tenni. Mondta az észt szövetségi kapitány.


Andrei Ojamets, az észt női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya bízik abban, hogy csapatával nem csak turisták lesznek a pénteken kezdődő budapesti társrendezésű Európa-bajnokságon. A szakember a kontinenstorna csütörtöki médianapján elmondta, Eb-újoncként minden mérkőzés nagyon nehéz lesz számukra, de szeretnék bebizonyítani, helyük van a mezőnyben.

"Soha nem játszottunk még ekkora teremben, de egész rövid idő elteltével már komfortosan érezzük magunkat" - utalt az eseménynek otthont adó Papp László Sportarénára Ojamets. A szövetségi kapitány számít arra, hogy jóval kisebb nemzetközi tapasztalatuk miatt lesznek nehézségeik, de felkészültek a magyar csapat ellen, és igyekeznek meglepni őket a pénteki nyitómeccsen.
"Ha veszítünk is, emelt fővel szeretnénk kikapni" - tette hozzá a szakvezető, aki örül annak, hogy egyből a magyarokkal találkoznak, ugyanis a nyomás a házigazda együttesen lesz.
"Az első pillanattól kezdve agresszívnek kell lennünk, ha idegessé tudjuk tenni riválisunkat azzal, hogy végig ott vagyunk a sarkában, lesz esélyünk a győzelemre" - mondta Ojamets az MTI-nek.

 


Az észt női válogatott nagyon készül Magyarország ellen vb újoncként.

Fotó: Facebook.com/ Estonia Volleyball

Az észt csapat kapitánya, Julija Mönnakmae szerint megtiszteltetés, hogy pályára léphetnek Budapesten az Európa-bajnokságon."Mindig csak a soron következő összecsapásra koncentrálunk. A felkészülésünk remekül sikerült, meglátjuk, ez mire lesz elég" - nyilatkozta a Franciaországban légióskodó feladó.
A magyar csapat pénteken 20.30 órától találkozik az észtekkel az Európa-bajnokság nyitónapján, majd sorrendben a románokkal, az azeriekkel, a horvátokkal és a hollandokkal csap össze a Papp László Sportarénában.

 

A hatcsapatos csoportok első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe.

A magyarok Eb-csoportmérkőzései (Papp László Sportaréna):
 

augusztus 23.: Magyarország-Észtország 20.30
augusztus 24.: Magyarország-Románia 20.30
augusztus 26.: Magyarország-Azerbajdzsán 20.30
augusztus 28.: Magyarország-Horvátország 18.00
augusztus 29.: Magyarország-Hollandia 18.00

 

Borítókép: Facebook.com/ Andrei Ojamets

Videók