Nemzetközi labdarúgás

Ronaldinhónak a szeme is kiég a jelenlegi brazil válogatottól

Kegyetlen kampányba kezdett a Selacao ellen Ronaldinho, a brazilok legendája állítja, nem szurkol tovább a válogatottnak.

Az ötszörös világbajnok brazilok a 2021-es Copa América második helye után szeretnék idén megnyerni a tornát, amire már meg is kezdték a felkészülést.

Hiába Vinícius Júnior és Endrick játéka, nem sikerült legyőzniük a pár napja Kolumbiától öt gólt kapó amerikai válogatottat, a csütörtöki 1-1-re végződő barátságos mérkőzés után Ronaldinho a következőket írta közösségi oldalán:

„Ennyi volt, srácok. Elegem van! Szomorú pillanat ez azoknak, akik szeretik a brazil futballt. Nehéz lelket venni magamon, hogy megnézzem a meccseket. Talán ez a válogatott az elmúlt évek egyik leggyengébbje. Nincsenek tiszteletreméltó vezetők, csak átlagos játékosok, abból viszont bőven akad.” – írta.

„Gyerekkorom óta követem a focit, még jóval azelőtt, hogy játékos vált volna belőlem, és egyszer sem láttam ehhez hasonlót. Nincs keménység, vagy imádat a mez, és ami a legfontosabb, a futball iránt.” – folytatta.

Ezután pedig szokatlan ígéretet tett követőinek:

„Megismétlem, az egyik legrosszabb teljesítmény volt, amit valaha láttam. Kár. Emiatt nem fogom nézni a mérkőzéseket a Copa Américán, sőt, a győzelmeinket sem fogom ünnepelni.” – ígérte az ikon.

A közösségi médiában posztolt véleménye után az egyik helyi tv-csatornának is megerősítette, hogy nem fogja követni a válogatottat, hiszen hiányzik belőlük a játék élvezete és az eltökéltség.

Raphinha, a Barcelona és a brazil válogatott szélsője szombat este cáfolta Ronaldinho kijelentéseit, sőt, azt mondta, hogy „érdekes, amit mond, hiszen nemrégiben jegyeket is kért Vinícius Júniortól a Selecao mérkőzéseire.”

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) June 15, 2024

„Nem tudom, hogy ezt reklámnak szánta, vagy mi történt. Nem értek egyet vele.” – mondta Raphinha.

Ronaldinho kijelentése felhergelte a Brazil labdarúgó-szövetség elnökét, Ednaldo Rodriguest is, aki a hírek szerint letiltotta a számát a WhatsApp-en. A legenda mondatai felhalmozhatják a nyomást az amúgy is eredménykényszerben futballozó Dorival Junior válogatottja körül.

(Borítókép: X)