EURO2024

Rodri a világ legmagányosabb embere meccsek után

Kép forrása: Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto/Getty Images)

Minden élsportoló másként vezeti le egy-egy mérkőzés feszültségét. A spanyol válogatott és a Manchester City motorja talán az egyik legmagányosabb módon.

Rodri szenzációsan teljesít a németországi kontinenstornán, talán nem véletlenül döntős Spanyolország. Már van gólja is a spanyol középpálya lelkének, mégsem támadókvalitásai emiatt kulcsszereplő hazája válogatottjában és klubjában. Sokkal inkább a csapatainak adott ritmusért, a különböző csapategységek közötti összekötő kapocsként való működéséért.

Pep Guardiola szerint a világ legjobb labdatartó középpályása a spanyol ,akinek nagyjából 18 hónap kellett ahhoz, hogy belakja Manchester városát. És ezt úgy sikerült elérnie, hogy egy egészen fura, és nagyon magányos meccsek utáni, bevett rutint alakított ki. Erről a The Guardian munkatársának mesélt.

„Mindig visszanézem a mérkőzéseket, elejétől a végéig. Különösen, amikor azt érzem, hogy van mit keresni a felvételeken.”

Ez mindig magányos program.

„Sok dolgot lehet kívülről látni, amit a pályán nem érzékelsz. Mindig más érzéseket kelt bennem egy adott mérkőzés visszanézés közben, mint amit a pályán korábban éreztem.”

„Sokszor találok rá olyan dolgokra, amikre nem is emlékszem. Szeretem elemezni a meccseinket, nem csak a saját, de a csapat egészének teljesítményét is. Sok pillanatot így veszek észre.”

Jelen állás szerint Rodri a bukmékerek harmadik legnagyobb favoritja az Aranylabda-szavazást illetően, Vinicius Jr. és Jude Bellingham mögött. Ha a spanyolokkal csúcsra ér a meccsek után rendre magányosan videózó középpályás, könnyen a legnagyobb esélyessé is válhat.