Tenisz

Roddick – Wimbledon lehet a legnagyobb esélye Nadalnak egy újabb Grand Slam-címre

Kép forrása: Getty Images

A korábbi kiváló ATP-játékos Andy Roddick nemrégiben egy érdekes nézőpontot kínált, amikor elismerte, hogy jelenleg Wimbledon lehet Rafael Nadal legjobb esélye arra, hogy ismét Grand Slamet nyerjen.

A spanyolnak természetesen mindig a Roland Garroson, salakon a legnagyobb az esélye egy Grand Slam-győzelemre. Tizennégyszer nyerte meg a versenyt, mindössze négy vereség mellett és elképesztő játékosok ellen, ezzel pedig bebetonozta örökségét minden idők legnagyobb salakpályás játékosaként.

Roddick azonban a „Served with Roddick” podcastben egy igen érdekes gondolattal állt elő, és kifejtette, hogy Wimbledon lehet az a Grand Slam, ahol a legnagyobb esélye van arra Nadalnak, hogy újra diadalmaskodjon.

Az amerikai akkor beszélt erről, amikor Nadal úgy döntött, kihagyja Wimbledont.

Roddick egyetértett azzal, hogy helyes döntés volt a visszalépés, azonban az amerikai szerint Nadal a londoni versenyen is megküzdhetett volna a címért.

A kor és a sérülések miatt a spanyol számára kihívást jelenthet, hogy úgy darálja le a meccseket, mint egykoron, ezért a gyors, alacsony pattogású borítású, amelyen pályafutása során nem sok sikert aratott, segítséget nyújthatna neki.

„Nézze, jól döntött, de az én fejemben volt egy gondolatom, nem tudom, hogy elhiszem-e saját magamnak, de ez (Wimbledon) talán a legjobb esélye arra, hogy megnyerjen egy Slamet vagy bejusson a legjobb négy közé, még a salak ellenére is.”

„Szóval, az alapján, amire a teste képes, a mozgás, a sebesség, itt kap egy kis segítséget az adogatásaiban, minden olyan változtatás, amit a teste miatt most meg kell tennie, olyan változtatások, amiket amúgy is meg kéne tennie füvön” – mondta Roddick.