Átigazolási hírekSpanyol foci

A Real Madrid ezért nem igazolta le tavaly Osimhent

Kép forrása: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Victor Osimhen tavaly nyáron a Real Madrid labdarúgója is lehetett volna. Carlo Ancelotti elárulta, miért nem valósulhatott meg a transzfer.

Victor Osimhen az előző nyár egyik legkeresettebb támadója volt. 32 mérkőzésen 26 gólt szerzett a Serie A-ban, amivel nagyban hozzájárult a Napoli bajnoki címéhez.

Szintén tavaly nyáron történt, hogy Karim Benzema elhagyta a Real Madridot a szaúdi Al-Ittihad kedvéért. A Királyi Gárdának így pedig kapóra jött volna egy, Osimhen féle gólgyáros.

A Radio Serie A munkatársa meg is kérdezte a korábban a Napolit is irányító Carlo Ancelottit, miért nem igazolták le Osimhent 2023 nyarán.

Jude Bellingham akkor már szinte úton volt a Real Madridba, így a blancók nem érezték késztetőnek, hogy egy újabb kilencest igazoljanak.

„Szerintem a klubnál azt hitték, hogy Bellingham leigazolásával betömik majd a Benzema távozásával hagyott űrt.” – mondta az olasz tréner.

A végén persze jól jött ki a váltásból a Real Madrid, hiszen az angol 23 gólt szerzett minden sorozatot figyelembe véve. A Királyi Gárda pedig bajnokságot, szuperkupát és Bajnokok Ligáját nyert.

Ezzel szemben Osimhen „csak” 17 találatig jutott, igaz, sérülések és az Afrikai nemzetek kupája szereplés miatt 15 mérkőzést kihagyott.

A Real azóta szerződése lejárta után „ingyen” megszerezte Kylian Mbappét is, a vezetőség tavaly hozott döntése tehát indokolt volt.