Forma-1 / Motorsport

Rali: Kazárék a show után élesben nyomják

""

A nyitányon a közönséget szerették volna Kazárék szórakoztatni, még akkor is, ha az időeredmények már beleszámítottak az értékelésbe.

Egyáltalán nem számított ez a szűk három kilométer” – mondta az esti szervizparkban Kazár Miklós. „Murvás versenyre jöttünk Aradra, a go-kart pálya kétharmada pedig aszfaltos volt. Hátulra nem raktunk föl zárt gumikat, próbáltunk úgy autózni, hogy a nézők is élvezzék. A leintés után volt egy kis showműsor, ami hozzátartozott a rendezvényhez. Szombaton teljesen más lesz a program. A mostani csúszkálást fölváltja az éles küzdelem. Rendkívül keskeny, poros és köves úton kell pokolian gyorsan közlekednünk. Erre készülünk, mert nagyon szeretnénk, ha az összetettben csökkenne a hátrányunk az élen állókkal szemben”.

Kazár Miklós szerint több szempontból is roppant nehéz versenynap vár rájuk Aradon. A késhegyre menő küzdelmet úgy kell megvívniuk, hogy közben figyelniük kell a defektveszélyes részekre.

""

Most úgy érzem, hogy visszatértünk az autógyilkos Veszprém Ralikhoz” – folytatta Kazár Miklós. „A gyorsokon hatalmas kövekkel töltötték föl az utat, ami alaposan elrontotta az egészet. Ettől függetlenül természetesen mindent megteszünk, hogy eredményesen szerepeljünk. A taktikát nyilván a napi eredményekhez fogjuk alakítani. Az viszont nem kérdés: szeretnénk ismét nagyon gyorsan autózni, és minél előkelőbb helyen célba érni ezen a hétvégén”.

ARAD RALLY
Állás a pénteki nyitányt követően
1. Herczig Norbert, Bacigal Igor (Skoda Fabia S2000) 02:31,20
2. Turan Frigyes, Zsíros Gábor (Subaru Impreza R4) +01,4
3. Botka Dávid, Mihalik Péter (Mitsubishi EVO 9 R4) +01,5
4. Bútor Róbert, Tóth Imre (Mitsubishi EVO 10 R4) +2,4
5. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Mitsubishi EVO IX R4) +3,9
6. Hadik András, Kertész Krisztián (Subaru Impreza) +4,8