Tenisz

Queens’s Club – Draper vetett véget Alcaraz győzelmi sorozatának

Jack Draper pályafutása legnagyobb győzelmét aratta a Queens’s Clubban, amikor 7-6(3), 6-3-ra kiejtette az első kiemelt és címvédő Carlos Alcarazt, így bejutott a negyeddöntőbe.

Mindkét játékos egy győzelmi sorozattal a háta mögött lépett pályára.

Alcaraz a Roland Garroson aratott győzelmének köszönhetően zsinórban nyolc mérkőzést nyert meg, de Draper most véget vetett ennek a sorozatnak. Mindezt azok után, hogy megszerezte első ATP Tour-címét múlt héten Stuttgartban.

„Nagyon kemény meccs volt” – mondta Draper a pályán adott interjújában. „Tudtam, hogy Carlos itt a címvédő, tavaly nyilvánvalóan megnyerte Wimbledont. [Ő] hihetetlen tehetség, és olyan csodálatos a sport számára. Szóval ki kellett jönnöm és nagyon jól kellett játszanom, és szerencsére ma sikerült is, szóval köszönöm.”

A nagyot szerváló bal kezes játékos domináns adogatóteljesítménnyel hozta izgalomba a hazai szurkolókat. A világranglista 31. helyén álló játékos mindkét oldalt jól használta ki a vágott adogatását, és az Infosys ATP Stats adatai szerint az adogatópontjainak a 76 százalékát megnyerte, és 1 óra 39 perc alatt diadalmaskodott.

Az első szettben nem volt sok különbség a játékosok között, amikor egyikük sem szerzett bréklabdát. Draper azonban gyorsan bekezdett a tie-breakben, amikor Alcaraz hosszúra ütött egy tenyerest, a brit pedig többé nem adta le az előnyét, és egy kifelé tartó szervával lezárta a szettet.

A spanyol többnyire nem tudta annyira uralni a játékot, mint ahogy megszokhattuk. Ehelyett Draper volt az, aki maga mellé terelte a közönséget.

„Nincs olyan hely, ahol szívesebben lennék, mint itt a családommal és a barátaimmal” – mondta Draper. „A britek támogatása, ti csodálatosak vagytok, és szeretnék továbbra is itt játszani.”

Azzal, hogy véget vetett Alcaraz 13 mérkőzés óta tartó füves pályás győzelmi sorozatának, Draper újabb karriercsúcsot ért el és már a világranglista 28-dik helyén áll.

Borítókép: ATP Tour