Ronaldo helyzetecskével kezdődött a mérkőzés, az ötszörös aranylabdás kapásból lőtt a rövid sarok irányába, Bayindir könnyedén hárított.

A hetedik percben Kerem Akturkoglu érkezett a hosszún, és nagy helyzetben célt tévesztett.

A 21. perc végén Rafael Leao és Nuno Mendes összjátéka után utóbbi centerezett, Bardakci lábáról pedig a második hullámban érkező Bernardo Silva elé került a labda, a Manchester City játékosa pedig védhetetlenül lőtt a hálóba. (0-1)

Három perccel később megint a PSG hátvéd beadása okozott galibát a törökök védelmében, bal bekk megpattanó ívelése Bruno Ferandes lábára hullott, a Man. United középpályása viszont nem találta el a kaput.

Felix Zwayer a 25. percben „kisárgázta” Abdülkerim Bardakcit a csehek elleni meccsről, a Galatasaray védője a Georgia elleni meccsen szintén kapott egy lapot, így ez már a második volt neki a tornán, ami egy meccses eltiltással jár.

A 29. percben Portugália növelte előnyét, Joao Cancelo szerzett labdát a félpályánál, majd borzasztó passzt adott Ronaldonak, Samet Akaydin viszont az indítás irányába kimozduló Bayindir mellett saját kapujába gurította a játékszert. (0-2)

A 32. percben Aktürkoglu megint helyzetbe került, Diogo Costa nagy bravúrral fogta a török rövid alsóba szánt löketét.

A 39. minutumban Rafael Leao is Bardakci sorsára jutott, az AC Milan szélsője műesés miatt kapott figyelmeztetést, ami miatt ő sem játszhat a csoport zárófordulójában.

Három perc múlva ismét a zsebéhez nyúlt Zwayer. Akaydin bár a labdát is elérte Leaoval szembeni belépőjénél, de veszélyesen érkezett, így felkerült a sárgások listájára. Az esetet követően reklamálás miatt, az új szabály értelmében Zeki Celik is besárgult.

Tovább folytatódott a „lapzuhatag”, a játékrész végén Palhinha akadályozott meg egy török kontrát.

Az 56. percben Cristiano Ronaldo senkitől sem zavartatva lépett ki a leshatáron, az akciót követte Bruno Fernandes is, előbbi pedig önzetlenül tálalt csapattársa elé, aki az üres kapuba továbbította a játékszert. (0-3)

A harmadik portugál gól után sokáig nem volt említésre méltó történés a pályán, míg egy fiatal török szurkoló be nem szaladt Ronaldóhoz egy szelfire.

A meccs utolsó negyedórája a nem a legjobb napot kifogó Akaydin sérülése miatt kényszerű cserével kezdődött.

A folytatásban néhány lehetőség még adódott a portugál válogatott előtt, ezekből viszont újabb gól már nem született, és hátul is megoldották Rúben Diasék a feladataikat.

Portugália megnyerte a csoportot és akár pihentethet is Georgia ellen, Törökországra viszont nehéz meccs vár a csehek ellen.

(Borítókép: Joris Verwijst/BSR Agency/Getty Images)