Nemzetközi labdarúgás

Portugál dominancia, szerencsés siker – értékeltek a szereplők

Portugália a hosszabbítás perceiben szerezte meg a győztes gólt és ezzel a három pontot Csehország ellen, így érthetően elégedetten nyilatkozott a találkozó után a luzitánok szövetségi kapitánya Roberto Martínez:

"Ma nehéz dolgunk volt, de megérdemeltük a győzelmet. Francisco a legjobb példa erre. Nagyon érett játékos, amit mi sem bizonyít jobban, hogy harmadik válogatott meccsén szerezte meg a győztes gólunkat.”

Concaicao a 92. percben döntötte el a találkozót, ami hatalmas lendületet adhat a portugáloknak a továbbiakban, ahogy azt Bernardo Silva is elmondta a mérkőzés után:

"Megkönnyebbülést, azt érzek. Amikor Csehország gólt szerzett, nehéz volt megfordítani a meccset. De sikerült dominálnunk, különösen a cserék után. Szükségünk volt a győzelemre. De ez csak három pont, semmi több.”

A csehek legalább egy pontot megérdemeltek volna, miután vezettek és egy balszerencsés góllal tudott csak egyenlíteni Portugália ellenük.

"El kell ismernem, nagy kár, hogy nem fejeztük be a munkánkat; közel volt. Nagyon megnehezítettük Portugália dolgát, a világ egyik legjobb csapatáét. Mindannyian csalódottak vagyunk, hogy hosszabbításban buktunk el az egy pontot. De ezt a csalódottságot nagyon gyorsan le kell tennünk, hiszen négy nap múlva kulcsfontosságú meccset játszanunk." – nyilatkozta a cseh kapitány, Ivan Hašek.

Lukáš Provod akár győztes gólt is szerezhetett volna, ennek függvényében is nagyon fájó volt az elvesztett meccs a számára.

"Nehéz leírni az érzéseinket, mert nagyon közel volt az egy pont. Fel kell emelnünk a fejünket, és el kell ismernünk, hogy ma este Portugália volt a jobb csapat, de továbbra is úgy gondolom, hogy megérdemeltünk volna egy pontot, mivel a bekapott góloknál nem volt szerencsénk."

Szombaton lehet és kell is majd javítani, hiszen következő fordulóban Törökország Portugália, míg Georgia Csehország ellen lép pályára.

(Fotó: Getty Images)