Gerard Piqué nem lépett pályára profi pályafutása utolsó mérkőzésén, a félidőben pedig a partvonal mellől piros lapot kapott. A Barcelona 1-0-s hátrányban volt az Osasuna ellen az El Sadarban, amikor a szünetre került a sor.

Ekkor már nem volt hiány ellentmondásokból. Az Osasuna szögletet kapott, annak ellenére, hogy nem ért a labdához Barcelona játékos. Ebből a szögletből az Osasuna gólt szerzett, és a Barcelona szerint Marcos Alonso ellen elkövetett szabálytalanság miatt további tiltakozásokra került sor. Húsz perccel később már tíz emberre fogyatkoztak. Robert Lewandowskit állították ki, amikor megkapta második sárga lapját, amiért úgy ment neki a védőnek, hogy nem labdára irányult a mozdulata.

A szünetben Piqué bement a pályára, aki egyből Jesus Gil Manzano játékvezető felé vette az irányt. Vádaskodásával az alagútik kísérte, mielőtt piros lapot kapott volna. Ez azt jelentette, hogy Piqué biztosan nem lép pályára karrierje utolsó mérkőzésén.

Több beszámoló szerint ezek voltak azok a szavak, amelyek miatt bajba került.

„Láttad azt a szögletet, amit ellenünk adtál. Te vagy az a játékvezető, aki messze a legtöbbször b****k ki velünk. Ez k***a nagy szégyen. B**d meg anyádat.”

Végül már csak azért is egy közös fotóval jelentkezett Piqué és Lewandowski az öltözőből. A meccs után Xavi Hernandez a Mundo Deportivónak megerősítette, hogy a piros lap előtt mindenképpen szerette volna beállítani Piquét.

Borítókép: Ion Alcoba/Quality Sport Images/Getty Images