Magyar győzelem az Eureka Poker Tour zágrábi állomásán

Az Eureka Poker Tour zágrábi győztese a magyar Bódis Richárd 47 298 eurót nyert!


A PokerStarsnak köszönhetően a horvát pókerjátékosoknak is lehetőségük nyílt arra, hogy összemérjék tudásukat más tapasztalt játékosokkal Európából, illetve, hogy megéljék egy nagy verseny izgalmát, amilyen az Eureka Poker Tour is, mely először látogatott el Horvátországba. 259 játékos küzdött négy napon keresztül a győzelemért és a részesedésért az össznyereményből, melynek összege 180 566 euró volt. A győztes a magyar Bódis Richárd lett, és nem csekély összeggel, 47 298 euróval (kb. 13 millió Ft) a zsebében távozott.

„Ez hihetetlen! Gyakorlatilag sokkot kaptam! Hétfőn arról álmodtam, hogy győzni fogok, de mégis hihetetlen. A győzelem fontosabb, mint a pénz, amit nyertem vele, az csak hab a tortán. Ez az első élő, nagy torna, amin részt veszek. Nagyon fáradt vagyok, de ez az érzés leírhatatlan.” – nyilatkozta a győztes.

Múlt héten jó néhány játékos gyűlt össze Zágrábban, akikben csupán egy dolog közös; a póker iránti szenvedély, amely a tudás és az adottságok játéka. A Golden Sun Casino-ban láthattunk játékosokat európai országokból, mint Szlovénia, Magyarország, Németország, Románia, Görögország, Lengyelország, Hollandia, Csehország, Szlovákia, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Nagy Britannia, Spanyolország és Izrael, de sokan érkeztek a messzi Egyesült Államokból is. A küzdelem 24-én szerdán kezdődött, és két napra rá ért véget, amikor a legjobb játékosok kiejtették ellenfeleiket, és ezzel bejutottak a döntő asztalra. A végső összecsapás 27-én, szombaton kezdődött. Az izgalmas játék 7 órán keresztül tartott, a végén pedig a magyar Bódis Richárd kaparintotta meg az első helyet, és az ezzel járó 42.298 eurót.

Az Eureka Poker Tour következő állomása Horvátország után Románia lesz, majd a versenysorozat Prágában ér véget. A horvátországi események egy jótékonysági versennyel indultak, amelyet a legsikeresebb horvát sportolók játékával nyitottak meg, akik között ott volt Gordan Giriček, Zoran Primorac, Gordan Kožulj, Danira Bilić and Saša Imprić, a pénzt pedig a Horvát Sportolók Alapítványa kapta, amely olyan sportolókkal foglalkozik, akiknek szociális- vagy egészségügyi segítségre van szükségük. A PokerStars adománya 50 000 kuna (kb 1 800 000 Ft) volt, ezt Chris Moneymaker adta át, mint a PokerStart Team Pro egyik tagja, 2003-as WSOP bajnok, és a rendezvény kiemelt vendége. A célok között szerepelt, hogy a Horvát Olimpiai Bizottság és a PokerStars minél több horvát élsportolót győzzön meg a részvételről, hogy ezzel felhívják minél több ember figyelmét az alapítványra, a horvát sport fejlesztésére, a sportszerű, etikus és erőszakmentes játékra.

Az Eureka Poker Tour Croatia az egyetlen állomása a versenysorozatnak, ahol megrendezésre került az Eureka Ladies Championship, a hölgyek versenye. Horvátország legismertebb női játékosa Hana Šoljan hatalmas győzelmet aratott a pókerasztalnál, és alig várja, hogy újra ilyen eseményt rendezzenek a hazájában.

Videók