Hivatalos sport lett Brazíliában a póker

Sportnak minősítették a pókert Brazíliában, miután az illetékes minisztérium hivatalosan is elismerte, hogy a póker nem szerencse, hanem ügyességi játék.


A póker brazil érdekvédelmi képviselete (a Conferederação Texas Hold'em) és a Brazil Sport Minisztérium zártkörű ülésen állapdott meg arról, hogy a póker ügyességi játék. A pókert máris bejegyezték a minisztérium honlapján, felsorolva, milyen képességekre van szükség a sikeres játékhoz.

- A póker versenyhelyzetet teremt, amelyben az intelligencia és számos további képesség határozza meg, ki válik sikeressé... - többek közt ez olvasható a minisztérium honlapján.

A CBTH a játék hivatalosan kinevezett irányító testülete lett Brazíliában, nemcsak a Texas Hold'emé, minden pókerváltozaté, beleértve például az Omahát, Studot, Razzt és vegyes játékokat.

A bejelentés a PokerStars által szponzorált Brazilian Poker Tour kezdetét előzte meg. Az IFP szerint a legjobbkor jött a döntés, hiszen Brazíliában rendezik a 2014-es foci vébét és a 2016-os olimpiát is, így ez a legmegfelelőbb időszak a póker Brazíliai felemelkedésére.

A CBTH szorosan együttműködik a International Federation of Poker (IFP) és az International Mind Sports Association (IMSA) szervezetekkel. A hírek szerint Brazília pályázik az IMSA által szervezett Szellemi Sportok Világjátékának (World Mind Sports Games) 2016-os megrendezésére. Ezen a póker is fontos szerepet kapna.

Videók