Csalással vádolnak két pókerprofit

Azzal vádolnak két ismert hivatásos pókerjátékost, hogy csalással nyert 700 ezer dollárt a Las Vegas-i Wynn Casinóban.


A Wynn Casino szerint az argentín Leo Fernandez és Veronica Dabul csalással nyert nyár elején egy hónap alatt 700 ezer dollárt a craps asztalainál. Leo Fernandez a Team PokerStars Pro tagja, ahogy Dabul is az volt 2011 elejéig. A Wynn szerint nem a szerencsének köszönhetik hatalmas nyereményüket, hanem "kockacsúsztatásnak", ami jelentősen megnöveli az esélyét, hogy a kocka egy bizonyos számot mutasson a dobás végén. A kezdő játékosok gyakran csúsztatják a kockákat, de erre figyelmezteti őket a személyzet, a kockadobás akkor érvényes, ha a levegőbe dobják a kockákat, pörögnek és megérintik a hátsó falat. A kaszinó azonban azt állítja, a pár összejátszott más kaszinólátogatókkal, hogy eltereljék a személyzet figyelmét, ám egyes szakértők szerint, ha valóban csaltak, akkor a személyzet egy része is benne volt, annyira könnyen felfedezhető a csúsztatás.

A két játékos július 17-én 145 ezer dollárt nyert, erre felfigyelt a kaszinó vezetése, és visszanézték a korábbi biztonsági felvételeket. Miután úgy látták, csalás történt, értesítették a nevadai szerencsejáték-felügyeletet, akik másnap őrizetbe vetették a párt.

Veronica Dabult 48 óra után elengedték, Fernandezt egy hét után átadták a Bevándorlási és Határvédelmi Hivatalnak, akik nem nyilatkoztak a játékos státuszáról. Az ügyész nem emelt vádat a játékosok ellen, de a Wynn beperelte őket.

Videók