Nemzetközi labdarúgás

Pogba: Mindent elvettek tőlem, amit felépítettem

Ahogy arról korábban beszámoltunk, négy évre szóló eltiltást kapott Paul Pogba, a Juventus futballistája.

A futballista az ítélet ismertetését követően kijelentette, fellebbezéssel él majd:
"Ma értesültem a döntésről, és úgy érzem, hogy az ítélet helytelen. Szomorú vagyok, sokkolt és lesújtott, hogy mindent elvettek tőlem, amit a profi játékoskarrierem során felépítettem. Amint megszabadulok a jogi korlátozásoktól, a teljes történet tisztázódni fog, de soha nem szedtem tudatosan vagy szándékosan semmilyen olyan táplálékkiegészítőt, amely sérti a doppingellenes szabályokat" – írta, majd hozzátette:

"Profi sportolóként soha nem tennék semmit, hogy tiltott szerek használatával fokozzam a teljesítményemet, és soha nem csaptam be sporttársaimat és a szurkolókat egyik csapatban sem, amelyben vagy amelyik ellen játszottam. Fellebbezni fogok a döntés ellen a Sportdöntőbíróságnál".

A 2018-ban világbajnok futballistától augusztus 20-án, az Udinese elleni bajnoki mérkőzés után vettek mintát, amelyről kiderült, hogy az állóképesség növelésére használt szintetikus tesztoszteront tartalmaz. Akkor felfüggesztették a játékengedélyét, és ügynöke közölte: Pogbának soha nem állt szándékában megszegni a szabályokat.

A 81-szeres válogatott középpályás – akinek a szerződése a Juventusnál 2026 júniusában jár le – azt elismerte ugyanakkor, hogy olyan táplálékkiegészítőt fogyasztott, amelynek mellékelt tájékoztatója utalt a készítmény teljesítményfokozó jellegére. – írta az MTI.

Borítókép: Getty Images