Forma-1 / Motorsport

Pilótatársa kelt az online támadások célpontjává vált Verstappen védelmére

Liam Lawson, a talkSPORT munkatársával beszélgetve vette védelmébe Max Verstappent. Szerinte a holland szupersztár szenzációsan kezeli az őt érő gyűlölet „cunamit”, kijelentve, hogy valószínűleg ennek az a kulcsa, hogy igyekszik nem foglalkozni mások véleményével, vagy legalábbis nem rágódik rajtuk naphosszat. Lawson megemlítette, hogy Verstappent mentális ereje is kiemeli a mezőnyből, nem mellesleg azt is elárulta, hogy biztató jellegű tanácsokkal látta el őt a németalföldi akkor, amikor váratlanul bemutatkozhatott az F1-ben a Zandvoortban rendezett futamon.

Verstappen és Piquet is felszólalt az őket ért támadások ellen. Elsőként a korábbi F1-pilóta, nelson Piquet lánya írt szívhez szóló Instagram-posztot, amiben kiemelte, mennyire nehéz kezelni az interneten terjedő hazugságokat és álhíreket, arra bíztatva mindenkit, hogy mielőtt megnyilvánulnak, és elkezdenének valamit terjeszteni, ellenőrizzék a kapcsolódó tényeket.

„Remélem ez jó emlékezetető lesz mindenkinek arra, hogy a tényeket illik ellenőrizni, mielőtt fenyegetésekbe kezdünk. James Clear szavaival élve, „minden cselekedetünk a személyiségünket tükrözi”. Váljunk jobb emberekké, magunkért, és másokért egyaránt.

A vb-pontversenyt jelenleg is vezető Max támogatásáról biztosította kedvesét, biztosítva szerelméről, nem mellesleg kérve mindenkit arra, hogy a hamis állításoknak legyen vége

“Ennek már legyen vége végre! Ezek a hamis vádak Instagramon és TikTokon őrültségek és egyben nevetségesek is. A gyűlöletnek nincs helye a világban. Mi, családon belül pontosan tudjuk és érezzük, mi az igazság, és boldogok vagyunk együtt. Szeretlek."
 

(Fotó: Tóth Zsombor)