Nemzetközi labdarúgás

Pep Guardiolától olyat kérdeztek, hogy a maradék haja is kihullott

A Manchester City Európai kupaszereplése minden évben olyan, mint a Halálos Iram filmek: tudjuk, hogy valami eszement ostobaság lesz a vége, de kíváncsian várjuk, ezúttal mit találnak ki a főszereplők. Márpedig ahogyan Dominic Toretto karakterének a család, úgy Pep Guardiolának a Bajnokok Ligája trófeája jelent mindennél többet. Vagyis, jelentene, ha nem rúgná ki minden évben a saját bokáját egy forradalminak vélt ötlettel, rafinált taktikai húzással, amit az ellenfelek köszönnek szépen.

Nem tudjuk, idén mire számíthatunk, de egy dolog biztos: ha a Manchester City kedd este kikap a Red Bull Leipzigtől, az elmúlt évek legnagyobb szenzációjaként már a nyolcaddöntőben búcsúzhat, hisz az odavágón csak 1-1-es döntetlen született. A meccs előtti sajtótájékoztatón a jóval esélyesebb angol csapat menedzsere érdekes dologról beszélt.

„Teljes mértékben az alapján fognak megítélni, hogy mire megyek a csapatommal Európában. Már az első nap, amikor megérkeztem ide, az első meccsem előtt azt kérdezték: ugye azért jöttél ide, hogy megnyerd a Bajnokok Ligáját?”

„Visszakérdeztem, hogy micsoda? Ha mondjuk, a Real Madrid kispadjára ülnék le, ami nyilvánvalóan soha nem fog megtörténni, akkor megérteném. De itt, Manchesterben? Nem értem, de elfogadom.”

Szoboszlai Dominikéknak nem lesz könnyű dolga kedden az Etihadban, de a futballban sok csodát láttunk már, és legalább ennyi összeomlást a babakékektől is. A találkozó 21:00-kor kezdődik, melyet az M4 sport közvetít.

Borítókép: Getty Images Europe