Nemzetközi labdarúgás

„Ott van benne a potenciál, hogy Ronaldo nyomdokaiba lépjen”

A Manchester United fiatal játékosai közül az egyik legizgalmasabb tehetség Alejandro Garnacho lehet a klub szurkolóinak, aki ígéretes szezont tudhat maga mögött. Tomasz Kuszczak, akinek volt szerencséje három éven keresztül a kétezres évek második felében Cristiano Ronaldóval is egy csapatban futballozni, úgy véli, az argentin jó úton halad, hogy egy nap hasonlóan fontos szerepet töltsön be a csapatban, mint tette azt a portugál akkoriban.

„Egy kicsit időnként olyan, mint a fiatal Ronaldo, amikor az erősségei kicsúcsosodtak a csapatban a társai segítségének köszönhetően. Ronaldo, amikor a Unitedhez igazolt fantasztikus futballisták vették körbe, amit felhasznált annak érdekében, hogy sztárrá váljon csapaton belül” – vetette fel az egykori kapus a GOAL-nak.

„Nem látom Garnachót edzés közben, így nem tudom megmondani mennyit tesz a fejlődésébe a tréningeken és mekkora mértékben támaszkodik csak a futballra, hogy össze tudjam hasonlítani Ronaldóval, de ha mindkettejüket megnézzük, elmondható, hogy ott van benne a potenciál, hogy Ronaldo nyomdokaiba lépjen Manchesterben.”

Ha a nevéhez még nem is nőtt fel teljesen, az ötszörös aranylabdás téli távozásával a hetes mez szabaddá vált, és nem lenne meglepő, ha az argentin tehetség abban a megtiszteltetésben részesülne, hogy ő kapja meg nyáron.

Borítókép: Getty Images Europe /  Juan Manuel Serrano Arce / Stringer