Kézilabda

Öt magyar női kézilabdázó is az idény legjobbja lehet

Az EHF kedden tette közzé a listát, amelyen a Bajnokok Ligája-elődöntős Ferencvárost a balszélső Márton Gréta, a jobbátlövő Klujber Katrin, a védekezőspecialista Tomori Zsuzsanna, valamint a holland jobbszélső Angela Malestein, a német balátlövő Emily Bölk és a francia védőspecialista Béatice Edwige képviseli.

Az ötszörös BL-győztes, idén szintén a legjobb négy közé jutott Győri Audi ETO KC játékosai közül a jobbszélső Győri-Lukács Viktória, a svéd beálló Linn Blohm, a szlovén jobbátlövő Ana Gros, a norvég irányító Stine Oftedal, a francia balátlövő Estelle Nze Miko, valamint a dán és a norvég kapus, Sandra Toft és Silje Solberg került a jelöltek közé.

A magyarok közül a német bajnok és kupagyőztes SG BBM Bietigheim kapusa, Szikora Melinda szintén ott van posztja hét legjobbja között. A magyar klubcsapatok külföldi kézilabdázói közül az Alba Fehérvár KC horvát kapusa, Tea Pijevic szerepel a jelöltek között.

A voksoláson a játékosok, az edzők, a szakírók és a szurkolók szavazatai egyenlő arányban, 25 százalékban számítanak. A drukkerek a Home of Handball okostelefonos alkalmazásban szavazhatnak jövő hétfőtől május 25-ig.

A férfi jelölteket a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágói után nevezik meg, az ő szavazásuk május 26-án kezdődik. A díjátadó gála június 26-án lesz Bécsben.