Az Egis Körmend és Falco-Vulcano Energia KC csapata a kosárlabdapályán évtizedek óta rivalizál egymással. A két gárda kapitánya ennek ellenére jó kapcsolatot ápol egymással. Ezúttal közös erővel buzdítanak mindenkit arra, hogy segítsen a rászoruló gyerekeknek.

Ferencz Csaba és Váradi Benedek a Digitális Batmen nevű akcióhoz csatlakozott, melynek lényege, hogy már nem kellő, de még használható digitális eszközöket gyűjtsenek az arra rászoruló tanulóknak, hogy ezzel segítsék a beilleszkedésüket az új oktatási rendszerbe.

A két játékos nem csak felajánlott egy-egy ilyen eszközt, hanem közös levélben kértek mindenkit, ha tud segítsen. Az akció oldalán közzétett bejegyzésükben azt írták, hogy bár a pályán ellenfelek, most mindenkinek egy közös célért kell küzdeni.
 

"A kialakult helyzetben most mindenki egy csapatként kell, hogy harcoljon, ahogy azt mi a válogatottban tesszük!"  -tették hozzá.

Levelük végén arra is kitértek, jövőre is harcba szállnak majd egymás ellen a bajnoki címért:

"Ha visszaáll minden a hagyományos rendbe, jövőre találkozunk a döntőben!"

Borítókép: Stanislav Vedmid/DeFodi Images via Getty ImagesSport365.hu – "Nem tudom, hogy lesz-e még egyszer ekkora esélyem bajnokságot nyerni."

A koronavírus-járvány terjedése miatt március 14-én a Magyar férfi kosárlabda-bajnokság is félbeszakadt, 17-én pedig az is kiderült, hogy az idei bajnokságot már sosem fogják lezárni. Az MKOSZ határozata alapján nem hirdetnek győztest és kieső csapat sem lesz. Ezzel az utolsó reménysugár is megszűnt, hogy láthatunk még idén néhány parázs ütközetet.